Elazığ Tiyatro Festivali Nejat Uygur Onuruna

Pinterest LinkedIn Tumblr +

elezig1388349ELAZIĞ’da bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Ulusal Tiyatro ve Turizm Festivali, ünlü sanatçı Nejat Uygur onuruna düzenlendi. Tiyatrocular kent sokaklarında ‘Yaşasın sanat yaşasın Elazığ’ sloganları atarak yürüdü.

Elazığ’da Ulusal Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali, bu yıl ünlü sanatçı Nejat Uygur onuruna düzenlendi. İzmir Menemen Belediye Tiyatrosu ekibinin Öğretmenevi önünde oynadığı Sokak Tiyatro Gösterisi’nin ardından, İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli, Sinop, Antalya, Gaziantep, Malatya ve Bingöl’den Elazığ’a gelen tiyatro ekipleri, Gazi Caddesi’nde kortej oluşturarak PTT Meydanı’na kadar ‘Yaşasın sanat yaşasın Elazığ’ sloganları atarak yürüdü.

İstanbul Sarıyer Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Gökhan Bulut, Anadolu’da tiyatronun ve genelde sanatın gelişmesine kendilerinin de katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirterek, “Bir festivalin birincisini yaptığınızda ikincisini de yapabilmeyi umut edersiniz. Ondan sonra üç dört derken gelenek haline dönüşür. Gelenek haline dönüşecekse bu hep birlikte olacak. Sadece sanatçısıyla değil seyircisiyle var olan bir şeydir tiyatro ve umarım öyle olacak” dedi.

Festivali, başka illerde tiyatro amacıyla bir araya gelip kaynaşmak adına çok güzel bir oluşum olarak değerlendiren tiyatrocular; böyle güzel bir ambiyansın içinde olmanın mutluluk verici olduğunu söylediler.

Kurtlar Vadisi dizisi oyuncularından Özgür Yüksel, “Tiyatro Türkiye’de maalesef halen daha göz ardı ediliyor. Bu göz ardı edilişin yok edilmesine mutlaka Anadolu’dan başlanması gerekiyor. İstanbul ve Ankara’da var evet seyirciler de var ama Anadolu’da maalesef henüz yetişmedi. Mesela Antep’te Elazığ’da Devlet Tiyatrosu’nun kadrosu yok. Çok enteresan ama mutlaka olması gerekiyor. Bu festivaller de amatör tiyatrolar için çok önemli bir olay. İnşallah çok daha iyi olacak” dedi.

Festival, 8 Kasım’a kadar çeşitli aktivitelerle devam edecek.

Haber3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.