Emre Kınay: 'Baskılar Bitmek Bilmiyor'

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2

Emre Kınay, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olan Duru Tiyatro için mücadelesini sürdüyor.

Kadıköy Anadolu Lisesi’nde bulunan Duru Tiyatro sahnesi için okul aile birliği tahliye kararı çıkarmış, Kınay da tahliyeyi durdurmak için olayı yargıya taşımıştı.

Kınay, yürütmeyi durdurma kararına dikkat çekerek hukuk dışı yollarla tiyatronun tahliyeye zorlandığını ifade etti. Kınay, bugün yaptığı basın açıklamasıyla mücadelesine devam ettiğini duyurdu.

Sanatçı yazılı yaptığı açıklamada, “Duru Tiyatro’nun tahliye edilmesine ilişkin son 2 yıldır süregelen baskılar bitmek bilmiyor. Bugün halen, tüm sürecin yetkili makamlardan ve kamu yöneticilerinden alınan resmi izinlerle ve maddi sorumluluğu tamamıyla tarafımca karşılanan, tadilatını üstlenip, yeniden inşa edilmesini sağlayarak bir kültür merkezi haline getirdiğimiz Kadıköy Anadolu Lisesi Kültür Merkezi’nden Duru Tiyatro’yu ısrarla ve iddiamızca ‘hukuk dışı’ yollarla tahliye etmeye çalışıyorlar.

Konu hakkında 2 yıldır verdiğimiz mücadele ve uğradığımız haksızlığa karşı, dün Avukatımız sn. Yasemin Kumbaracıbaşı tarafından Kadıköy Kaymakamlığı’na sunulan gerekçeli dilekçemizi sizlerle paylaşıyor, basın ve tüm kamuoyunun bu konu hakkında hassasiyetini ve desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.