Ethem Anısına Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ethem820-820x300Gezi Parkı eylemleri sırasında Ankara’da 1 Haziran’da polis tarafından silahla vurularak öldürülen Ethem Sarısülük anısına, İzmir Yenikapı Tiyatrosu oyuncuları Tiyatro Festivali düzenleyecek.

10-19 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan Ethem Sarısülük Tiyatro Festivali’ne ilişkin, İzmir Yenikapı Tiyatrosu oyuncusu Orçun Masatçı bilgi verdi. Festivali yapma amaçlarını anlatan Masatçı, Gezi Parkı direnişinin insanları düşündürdüğünü, direnişle birlikte insanların birleştiğini ve başkaldırıya destek olmayı öğrendiklerini söyledi. Temel hedeflerinin yaşamını yitirenlerin unutulmadığını göstermek olduğunu belirten Masatçı, “Derdimiz dosta düşmana onların, gidenlerin bizim kardeşimiz olduğunu söylemektir. Bu etkinlikler zinciri içerisinde derdimizi anlatabiliriz” dedi.

Derdimiz Var

Devrimcilerin yaptığı bir sanatı ortaya çıkarmak istediklerini ifade eden Masatçı, “Devrimciyiz ve etrafımızda olup biten olaylardan bağımsız değiliz.Olan biten olaylara doğru bir müdahalede bulunabilmek, onları sahneye taşıyabilmek, onları estetize edebilmek, estetik bir halde başka insanlara anlatabilmek gibi bir derdimiz var.” diye konuştu.

 Direnişteyiz.org

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.