Gezi'ye Selama Soruşturma

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2RAGIPKULY20Gezi Parkı Direnişi’ne destek veren tiyatro sanatçılarına yönelik baskılar devam ediyor. Kültür Bakanlığı’nın, Gezi eylemlerini destekleyen özel tiyatro kuruluşlarına yardımı kesmesinin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT), geçen eylül ayında düzenlenen Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde, oyun gösterimi sonunda Gezi Parkı Direnişi’ne destek veren konuşması nedeniyle oyunun yönetmeni, aynı zamanda festivalin genel sanat yönetmeni Ragıp Yavuz’a soruşturma açtı.

“Zengin Mutfağı” ile “Ateşli Sabır” adlı oyunlarla Kıbrıs’taki turneye katılan Yavuz, soruşturmanın İBBŞT Müdürü Salih Efiloğlutarafından bildirildiğini, konuyla ilgili olarak da 7 gün içinde savunma yapmasının istendiğini söyledi.

Ragıp Yavuz, seyirci kendisini slogan atarak selamladığında, “Diren Gezi” diyerek yanıt verdiğini ve bunun da arkasında duracağını vurguladı. Yavuz, ayrıca konuyla ilgili olarak İBBŞT’ye savunma veremeyeceğini, çünkü “suç”un ne olduğunu anlamakta zorlandığını belirtti.

Yavuz, aydın bir sanatçı, eski bir İŞTİSAN Başkanı ve Türkiye Tiyatro Platformu Eşbaşkanı olarak seyirciyi “Diren Gezi” diyerek selamlamaktan onur duyduğunu da söyledi.

Yavuz, “Hukuk devleti olmadığına inandığım bir Türkiye’de eğer bundan ötürü ceza alırsam bu şaşırtıcı olmaz. ‘Diren özgür ve özerk sanat’ demeye devam ederim” dedi.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla