Gündüz Demirci, Akşam Tiyatrocu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

demirciOrdu’da demir doğrama ustası Eren Şahin, 10 yıldır gündüzleri kendisine ait iş yerinde demircilik yapıyor, akşam ise tiyatro oyununda sahne alıyor.

Kentte faaliyet gösteren Oksijen Kültür Sanat Atölyesi Derneği (OKSAD) tarafından sahnelenen tiyatro oyunlarında rol alan 34 yaşındaki Eren Şahin, tiyatroculuğun demircilikten daha zor olduğunu söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır iki işi yapmaya çalıştığını ifade eden Şahin, “Gündüz demirciliği, akşam da tiyatroda sanatımızı yapıyoruz” dedi.

Tiyatronun zor ve meşakkatli olduğunu anlatan Şahin, şöyle konuştu:

“Aslında iki meslek arasında benzerlikler var, iş yerinde demire şekil veriyorum, tiyatroda da oynadığım karaktere hayat ve şekil veriyorum. Sonuçta her mesleğin kendine göre zorlukları var. Demircilik ağır ve riskli bir meslek fakat işinizi iyi yaptığınız zaman müşterilerin ‘ustam eline sağlık’ demeleri bana yetiyor. Tiyatro ise bu meslekten daha zor. Çünkü tiyatroya daha fazla zaman ve emek harcamak gerekiyor. Tabi her iki mesleği birden yapmak daha da zor. Akşama kadar iş yerimde, akşam ise tiyatroda oyunu çıkarmak için provalara katılıyorum. Bu şekilde 10 yıldır tiyatro yapıyorum.”

“Çok komiksin dediler ben de tiyatroya başladım”

Şahin, tiyatroya arkadaşlarının tavsiyesi üzerine başladığını belirterek, “Devamlı bana ‘çok komiksin, tiyatroya başlasana’ dediler. Ben de 10 yıl önce Ordu Belediyesi Konservatuvarında tiyatro bölümünün açıldığını öğrendim. Bir arkadaşımın önerisiyle oraya kaydımı yaptırdım. Üç yıl boyunca çok değerli hocalarımızdan eğitim aldık. Hedefim yapabildiğimin en iyisini yaparak tiyatronun hakkını vermek” ifadelerini kullandı.

En iyi erkek oyuncu seçildi

Tiyatronun yanı sıra çeşitli dizilerde de rol aldığını vurgulayan Şahin, “Genelde Karadeniz’de çekilen dizilerde rol alıyoruz. Bazı dizilerde küçük de olsa rol aldığım bölümler oldu. Aynı zamanda 12. Direklerarası Komedi dalında en iyi erkek oyuncu ödülüm var” diye konuştu.

Haberin tamamı için haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.