"Küçürekkız" İstanbul Sahnelerinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

küçürekkızfile.ashxİlk gösterimi Makedonya’da gerçekleştirilen Tiyatro Kumpanyası’nın yeni oyunu “Küçürekkız”, Kasım ayında İstanbul’daki tiyatroseverler ile buluşuyor.

Oyun, mutsuz bir ailenin mutluluğu arayan küçük kızının öyküsünü anlatıyor.

Kemal Kocatürk’ün “yalansız, yalın ve harbiden tiyatro” söylemi etrafında şekillenerek Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası, yeni oyunu Küçürekkız ile İstanbul’daki tiyatro tutkunlarının karşısına çıkıyor.

İlk gösterimi Eylül ayında Makedonya’daki Mot Festivali’nde yapılan oyun, Ortaköy, Caddebostan ve Ataköy’deki tiyatro sahnelerinde izleyicilerle buluşacak.

Mutluluğu arayan küçük kız

Küçürekkız, mutsuz bir ailenin mutluluğu arayan küçük kızının öyküsü. Mutsuzluğun içinde bir “kurban” olan bu çocuk, etrafındaki insanların yüklediği suçları ve günahları üzerinde taşırken, hem kendi içinde hem de dış dünyada “hapsolmaya” mahkumdur.

Küçürekkız, ismi cismi bile olmayan bir genç kızın çarpık ailesine ve kuralsız bir topluma açtığı savaşın trajik bir çığlığıdır. Oyunun yapısı da, tıpkı ailesi ve yaşadığı toplum gibidir: Paramparça.

Yazarlığını ve yönetmenliğini, Makedonya’nın genç yaşta ünlenen oyun yazarlarından biri olan ve son sekiz yıldır ülkemizde yaşayan Sema Ali Erol’un yaptığı Küçürekkız, Ayça Kocatürk’ün müzikleri, Sırrı Topraktepe’nin dekor ve kostümleri, Aslı Atasoy’un ışık tasarımı ile hayata geçiyor.

Oyunda son yıllarda yıldızı hızla parlayan genç oyuncu Filiz Ahmet’in yanı sıra Yeliz Tozan, Nilgün Atılgan, Kutay Şahin, Ozan Sevin ve Slagjana Vujoshevikj de rol alıyor.

Küçürekkız gösterimleri

Biletix’ten ve tiyatro gişelerinden biletleri temin edilebilen oyunun gösterim yerleri ve tarihleri ise şöyle:

12 Kasım Salı, 20:30 Ortaköy Afif Jale Sahnesi
15 Kasım Cuma, 20:30 Caddebostan Kültür Merkezi
19 Kasım Salı, 20:30 Ataköy Yunus Emre K. M. Turhan Tuzcu Sahnesi

Tiyatro Kumpanyası

Kemal Kocatürk’ün “Yalansız, yalın ve harbiden tiyatro” söylemi etrafında şekillenerek Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası, 2011’de Can Yücel’den Genco Erkal’ın uyarladığı ve Kemal Kocatürk’ün yönetip oynadığı “Can” adlı tek kişilik oyunla tiyatro dünyasına merhaba demişti.

2013 başında sahneye koyduğu çocuklara yönelik şiddet karşıtı, müzikli ve danslı “Oturan Boğa” çocuk oyunuyla sahneye çıkan Tiyatro Kumpanyası, geçtiğimiz yıl da yayınladığı tek kitapla 50’nin üzerinde baskıya ulaşan ve Türkiye’nin en çok okunan şairlerinden biri olmasıyla ünlenen Ahmed Arif’in yaşam öyküsünü “Hasretinden Prangalar Eskittim” adlı oyunuyla şiir severlere aktarmıştı.

CNNTurk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.