Kukla Tiyatrosu Olarak 'Olmak ya da Olmamak!'

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kuklafft64_mf1741057Ahşap Çerçeve Kukla Tiyatrosu sezonunu çocuk oyunu ‘Resimli İcatlar Atlası’ ile açıyor. Karakterlerin hayvan tasvirleriyle sahneye çıktığı ‘Hamlet’ yorumu da 6 Kasım itibariyle yeniden izlenebilir.

 Ahşap Çerçeve, yetişkin oyunları ‘Hamlet’ ve ‘Kabare’yi ise Beyoğlu ’nun yeni tiyatro ve performans mekânı Hayal Perdesi’nde sahneliyor. Manipülasyonlarını Çağrı Yılmaz ve Emre Tandoğan’ın gerçekleştirdiği ‘Resimli İcatlar Atlası’, masa kuklası, gölge oyunu ve black light gibi farklı teknikleri kullanarak icatların ve keşiflerin insanlık tarihindeki sürecini anlatıyor. Tekerleğin icadından ilk arabanın yapımına, tren, gemi ve uçağın keşfinden ilk astronomi denemelere ve yaşadığımız çağdaki uzay keşiflere kadar uzun ve kapsamlı bir süreci kukla ve gölge karakterleri ile resmediyor. Oyun, 2, 16, 23 ve 30 Kasım tarihlerinde Adı Güzel Güzel Sanatlar Lisesi’nde izlenebilir.

Shakespeare’in ölümsüz eserini uyarlayan Ahşap Çerçeve Kukla Tiyatrosu, ipli kuklalardan gölge oyununa pek çok farklı tekniği kullanarak Danimarka Prensi Hamlet’in hikâyesini sahneye taşıyor. Hamlet’ten Polonius’a tüm karakterlerin hayvan tasvirleriyle karşımıza çıktığı oyun, iktidar hesaplarının yapıldığı bir dünyada insanlığın iyi ile kötü, doğru ile yanlış arasındaki bitmek bilmez hesaplaşmasını anlatıyor. Yönetmenliğini Emre Tandoğan’ın, kukla tasarımlarını Çağrı Yılmaz’ın yaptığı oyunda Çağrı Yılmaz, Emre Tandoğan ve Ergin Karataban hem oyuncu hem oynatıcı olarak rol alıyor. Oyun, 6 ve 20 Kasım’da Hayal Perdesi’nde.

Ahşap Çerçeve Kukla Tiyatrosu’nun 2009’dan beri sahnelediği ‘Kabare’de, sözsüz ve neredeyse dekorsuz oynan oyunda masa kuklası, black-light ve bunraku gibi teknikler farklı şekillerde kullanılıyor. 2010 yılında Çin ’in Shanghai şehrinde düzenlenen ‘The 2nd Golden Magnolia Shanghai International Puppet festival&Competition’ festivalinde ‘En İyi Performans Ödülü’nü alan oyun, 12 Kasım’da Hayal Perdesi’nde sahnelenecek.

Detaylı bilgi için: ahsapcerceve.kukla@gmail.com, telefon: 0 212 252 88 35

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.