Mobbing İddiasına Hakaret Cezası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

orhanalkayaOyuncu Orhan Alkaya, kendisini mobbing uygulamakla suçlayan ama iddiasını ispat edemeyen tiyatrocu Hülya Karakaş’a açtığı tazminat davasını kazandı.

TV dizisi “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinde “Balıkçı” rolüyle ünlenen Orhan Alkaya, kendisine mobbing uyguladığını iddia eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu Hülya Karakaş’a 2 yıl önce manevi tazminat davası açtı. Mobbing iddiasını ispat edemeyen Karakaş’tan “yayın yoluyla hakaret” suçundan şikâyetçi olan Alkaya’yı haklı bulan mahkeme, Karakaş’ın tazminat ödemesine hükmetti. Süreç, Karakaş’ın 3 yıl önce Alkaya’nın kendisine mobbing (işyerinde psikolojik şiddet) uyguladığını iddia etmesiyle başladı. Hastaneden rapor aldığını belirten Karakaş, Alkaya’dan şikâyetçi oldu. Bir televizyon kanalında bu iddialarını tekrarladı. Savcılık, delil yetersizliğinden Alkaya hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Takipsizlik kararı üzerine Alkaya, Karakaş’ın kendisini toplum önünde rencide ettiğini belirterek, savcılığa başvurdu.

5 BİN LİRA ÖDEYECEK

Savcılık, Alkaya’nın şeref, onur ve haysiyetinin rencide edildiği iddiasıyla dava açtı. İddianamede Karakaş’ın “Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nde ceza davası sürerken Alkaya, bu kez İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne avukatı Ergin Cinmen aracılığıyla başvurarak 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Mahkeme önceki gün Karakaş’ın 5 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Ali Oktay / Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.