Musa Anter'in Hayatı Avustralya Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

5Aydın Orak’ın yönetip oynadığı ‘Araf’ adlı tek kişilik tiyatro oyunu Avustralya’da sahneleniyor. Musa Anter’in hayat hikayesinin anlatıldığı oyun 16 Kasım’da Melbourne, 24 Kasım’da Sidney ve 30 Kasım’da ise Perth şehrinde sahnelenecek.

Aydın Orak’ın yönetip oynadığı ‘Araf’ altıncı sezonuna girdi. Öldürülen Kürt Aydın Musa Anter’in yaşam öyküsünden uyarlanan oyun İsveç, Almanya, İsviçre, Avusturya ve Türkiye ’nin birçok il ve ilçesinde defalarca sahnelendi. Oyun klasım ayında ise Avustralya’nın Sidney, South Melbourne ve Victoria’da sahnelenecek.

Anter’in köy yılları, okul ve cezaevi yılları, bir bütün olarak seyirciye bir İstanbul beyefendisinin yaşadığı komik ve dramatik öyküleri barındıran ‘Araf’, Musa Anter’in 50 yıllık yaşamını anlatırken, faili meçhul bir cinayete kurban gitmesine dikkat çekerek, günümüzde hâlâ aydın cinayetlerinin devam ettiğine işaret ediyor. Ekip bu projenin temel amacının; kendisini her zaman İstanbullu ve Mardinli olarak bilen ve hiçbir şekilde ayırımcılık yapmayan Anter’in, bir diğer deyişle Araf’ın, iki dil ve iki kültür arasındaki köprü görevini ve ülkemizdeki toplumsal barışı, hoşgörüyü ve bugünlerde unuttuğumuz kardeşliği bir kez daha hatırlatmak olduğunu söylüyor.

‘Araf’ı 16 Kasım’da Melbourne, 24 Kasım’da Sidney ve 30 Kasım’da ise Perth şehrinde izlemek mümkün.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.