O Tiyatrolar Bakanlığa Dava Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

otiyatpage-2‘Gezi’ye destek’ yüzünden Kültür Bakanlığı’ndan destek alamayan özel tiyatrolar karar aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yılki destek yardımına “Gezi Parkı direnişine destek verdikleri” gerekçesiyle değer bulunmayan özel tiyatro toplulukları bakanlığa dava acacak.

Aralarında Genco Erkal, Haluk Bilginer, Yücel Erten, Rutkay Aziz’in de bulundugu yaklaşık 200 tiyatro sanatçısı dün Ses Tiyatrosu’nda bir toplantı gerçekleştirdi.

Gazetemize konusan Genco Erkal toplantıda bir komisyon oluşturduklarını, bu komisyonun da yardım alamayan tiyatro topluluklarının bakanlığa dava açması kararı aldığını söyledi.

Seyirciye dertlerini anlatabilmek icin çesitli sanatsal etkinlikler düzenleyeceklerini de belirten Genco Erkal, toplantıya destek alan bazı tiyatro topluluklarının da katıldığını, ayrıca Kumbaraci50, Destar gibi çesitli alternatif tiyatro topluluklarının da toplantıda yer aldığını belirtti.

Toplantıdaki dayanışmanın kendisini etkiledigini belirten Genco Erkal, “İnsanlar artık mesleğimize yaklaşan tehlikenin bilincine vardı. Aslında iktidarin sanat alanını kendi kontrolu altına alma girişiminde olduğu, muhalefete tahammülü olmadığını bir kez daha açıkça gördük ve bunun bilincine vardık” dedi

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.