Oyuncu Barış Atay’a Redhack Gözaltısı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

braısatay320Ankara Siber Suçlarla Mücadele Ekipleri’nin yürüttüğü operasyon kapsamında Redhack ile bağlantılı olduğu iddia edilen, aralarında dizi oyuncusu Barış Atay’ın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Avukat Efkan Bolaç twitter hesabından, oyuncu Barış Atay’ın Havaalanında gözaltına alınarak evinde arama yapıldığını yazdı. Ayrıca Bolaç, Redhack’le bağlantılı olarak da hakkında işlem yapılan Atay’ın, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğünü de paylaştı.

GEZİ’NİN ARDINDAN 
Gezi direnişinin  ardından yaklaşık 5 aydır yürütülen soruşturma sonucunda bugün düğmeye basıldı. Başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere 30 adrese baskın yapıldı. Operasyon kapsamında aralarında aralarında dizi oyuncusu Barış Atay’ın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Ankara’daki sorgular devam ediyor,  diğer illerde gözaltına alınanlar da Ankara’ya getirileceği öğrenildi.

BARIŞ’A TWITTER DESTEĞİ
Oyuncu Yasemin Allen, Berna Laçin ve Şebnem Sönmez sayfalarında yayınladıkları mesajlarla Barış Atay’a destek oldu.   Atay’ın hayranları da #barisatay ve #BarisAtayYalnizDeğildir  hashtag’i ile sosyal medyada onlarca mesaj yayınladılar.

REDHACK’TEN AÇIKLAMA
Redhack, Barış Atay’ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Twitter’dan şu açıklamayı yaptı:
“Savaşa, adaletsizliklere, soyguna karşı onurlu duruş gösteren birini daha aldı kahpeliğin koruyucusu. Korkaklar #BarışAtayYalnızDeğildir. Bize ulaşamayınca çıldıran iktidar salyalarını akıtmaya devam ediyor. Alakası olmayanları almayı meslek edindiler. Eğer susarsan sıra sana gelecek, kudurdu bu itler. Haksızlığa boyun eğmeyenler yalnız bırakılmaz bu topraklarda Öfkemizi bileyenler; ne Barış Atay’ın nede diğer aldıklarınızın bizimle bir alakası yok. 14ümüzde yerimizde duruyoruz. Korkun bu halktan. İkinci bir Utku yaratıp ülkenin gündemini değiştirmekte usta olan AKahPe bekle bizi, sessizliğimiz gürültülüdür. Gezinin hıncını iktidar; sanatçı, devrimci, avukat, öğrenci avına devam ediyor. Susan dilsiz şeytandır”

ANKARA’YA GÖTÜRÜLECEK
Oyunucu Sendikası Vekili sıfatıyla Barış Atay’ın yanında bulunan Avukat Sera Kadıgil, oyuncunun durumuyla ilgili bilgileri Twitter’dan paylaştı. Kadıgil şunları yazdı;  Şu an @barisatay ‘ın yanındayım. Vatan Emniyetteyiz. Herkese selamları var çok teşekkür ediyor. Henüz Ankara’ya sevkedilmedi.içerdeyim bi sıkıntı yok merak etmeyin. Çıkışta görüşürüz. avukat ihtiyacımız yok. Öğleden sonra ankaraya götürülecek. Ankara savcılığının soruşturması olduğundan ifadesi ankarada alınacak. Barış Atay’a bilişim sisteminin işleyişini engellemek suçu isnat edilmektedir. Arama kararına ve gözaltına itirazlarımızı yapıyoruz. Örgütle vs hiçbir bağlantı yok, ifadesi ankarada alınacak bu sebeple öğleden sonra ankaraya götürülecek. Yanında üç avukat varız şu an bir sıkıntı yok. Atılı suç bilişim sistemlerinin işleyişini engelleme. Ortada henüz örgüt iddiaı yok. Ltf Bilgi kirliliği yaratmayın. Birazdan Ankara’ya sevkediliyor. biz yanındayız. Ailesi ve arkadaşları da burada, İfadesi orada alınacak. Daha sonra Ankarada mahkemeye çıkartılıp umut ediyoruz ki pazartesi en geç salı serbest kalacak! İfadesi muhtemelen bugüne yetişmeyecek, yarın alınacak.

telgrafhane

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.