Rüştü Asyalı'ya Onur Ödülü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

rustuasyali18. Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali’nde “Onur Ödülü” Rüştü Asyalı’ya, “Emek Ödülü” ise Gülşen Karakadıoğlu’na verildi.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat Vakfı tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali’nin açılış töreni, Büyük Tiyatro’da yapıldı.

Vakıf başkanı Emin Koramaz, açılışta yaptığı konuşmada, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Vakıflarının, toplumsal kültürün ve sanatın gelişmesi için özgürlükçü ve katılımcı bir anlayışla çalışmalar yapmayı, bilimsel, yaratıcı ve sorgulayacı düşüncelerin gelişmesine yardımcı olunmasını amaçladığını belirten Koramaz, “Bizler, piyasa ilişkilerinin ve dogmatizmin, toplumsal yaşamı bütünüyle ele geçirdiği egemen anlayışın dışında, paylaşımcı, dayanışmacı, eşitliğin, özgürlüğün egemen olduğu başka bir dünyanın mutlaka gelebileceğine inanıyoruz” dedi.

Koramaz, bu yıl festivale yerli yabancı 46 tiyatro grubunun katıldığını ifade ederek, bunun dışında dans performanslarının, sokak ve çocuk oyunlarının da yer alacağını, çeşitli panel ile söyleşilerin yapılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Festival kapsamında bu yıl “Emek Ödülü”nün sahibi Gülşen Karakadıoğlu oldu.

Karakadıoğlu, ödülünü alırken, hayat ve tiyatronun emek üzerine inşa edildiğini dile getirerek, “Emeğin içinde, torpil, haksızlık ve ayrıcalık yok. Ben de mütevazı yaşamıma baktığımda, ne yaptımsa emeğimle yapabildiğimi gördüm. Bu nedenle bu ödüle takdir edilmiş olmaktan ötürü, gerçekten çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Karakadıoğlu, ödülünü “yaşamının önemli bir kırılma noktasını aşmaya çalışan” fotoğraf sanatçısı Gökhan Yolcu’ya armağan etti.

Festival’in “Onur Ödülü” ise tiyatro sanatçısı Rüştü Asyalı’ya verildi. Rüştü Asyalı’nın ödülünü, tiyatro sanatçısı Hüsamettin Eraslan aldı.

Festival, “Çocuk Gelinlere Ağıt” performansı ile sona erdi.

Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan
Yayınlayan: Murat Taydaş

Haber3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.