Salaklık Yapmayıp Rolü Kabul Ettim

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1385139200254[Müzisyen İlhan Şeşen ile Aydan Şener, Tiyatro Kedi’nin yeni oyunu ‘Bana Esme’yi Anlat’ta buluştu. Hakan Altıner’in yönettiği oyunda ikiliye; Damla Cercisoğlu, Ayça Tekindor ve Burçin Bildik eşlik ediyor. Sabah gazetesi için bu İlker Gezici’nin kaleme aldığı haberi paylaşıyoruz]
İlk kez 6 Aralık’ta seyirciyle buluşacak olan oyun öncesi provalarına konuk olduğumuz ekiple ‘Bana Esme’yi Anlat’ı konuştuk… 
HEM KONSER, HEM TİYATRO
İlk kez bir tiyatro oyununda rol almaya hazırlanan İlhan Şeşen, aynı zamanda sahnede seslendireceği 13 şarkı ile adeta mini bir konser verecek. “Bu oyunda oynamamak çok büyük salaklık olurdu” diyen Şeşen, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bana teklif edilen rol, şarkıcılık yönümü de göstermeme izin veriyor. Hakan Bey, şarkılarımı oyuna öyle güzel yerleştirmiş ki; oyun bana çok sıcak geldi. Oyunda canlandırdığım müzisyen ‘Sonat’, ne yaptıysa tutunamamış; kendisini kabul ettiremediği için en sonunda bir barda gitarıyla şarkı söylüyor. Bohem bir hayat süren ‘Sonat’, 20 yıl önce aşık olduğu ve sonra ayrıldığı kadının kızıyla birlikte oluyor. Benim hayatım, ‘Sonat’ kadar bohem değil ama şarkılarımın içinde bu tür şeyler de var.”
‘KALBİ KIRIK BİR KADIN’ 
Aydan Şener ise ikinci kez tiyatro sahnesinde olmanın heyecanını yaşıyor. ‘Sonat’ın eski sevgilisi ‘Gönül’ü canlandıran Şener, “Tiyatroyu çok özlemiştim. ‘Gönül’ kendince doğruları olan, kızını korumak adına baskıcı olmak zorunda kalan, eski aşkını kalbine gömmüş, gönlü kırık bir kadın. Rolü ve kadroyu da beğenince teklifi seve seve kabul ettim” dedi.
‘O KİŞİ İLHAN ŞEŞEN’Dİ’
Hakan Altıner; Alman yazar Ludwig Fulda’nın ‘Das Verlorene Paradies’ isimli eserinden uyarladığı oyunu, İlhan Şeşen’i düşünerek hayata geçirdiğini söylüyor: “Oyunu hayata geçirirken, ‘Sonat’ hem müzisyen, hem oyuncu, hem de o kadar karizmatik olsun ki; bütün kadınları kendisine aşık edebilsin’ dedim. O kişi de İlhan Şeşen’di.”
Sabah

Paylaş.

Yanıtla