'Sarı Ay'ı Kaçıranlar İçin son Şanslar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

sarıayfft64_mf1741025Dot, geçen yılın dikkat çeken oyunlarından ‘Sarı Ay’ı kasım ayında yeniden sahneliyor. Hayatla, toplumla, kendileriyle başa çıkamayan gencecik Lee ile Leila’nın soluksuz macerasını anlatan oyun, anlattıklarından çok anlatım biçimiyle dikkat çekmişti.

 İskoç yazar David Greig’in ‘Sarı Ay’ı, bir kaçış öyküsü, çağdaş bir ‘Bonnie and Clyde’ masalı. Bir yolculuk, bir baba-oğul, bir aşk , bir ‘kendini kabul ettirmeye çalışma’ öyküsü. ‘Mutlu sonla’ bitmeyen bir masal. Hayatla, toplumla, kendileriyle başa çıkamayan gencecik Lee ile Leila’nın soluksuz macerasının 1 saat 10 dakikaya sığdırılmış hali.

Geçen sezonun dikkat çeken oyunlarından Pınar Töre’nin yönettiği ‘Sarı Ay’, kaçıranlar için kasım ayında yeniden sahnede. İbrahim Selim, Gizem Erdem, Su Olgaç (dönüşümlü olarak Ayşecan Tatari) ve Kaan Turgut’un rol aldığı 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10 Kasım tarihlerinde ( pazar günleri 17.00, diğer günler 21.00) Maçka G-Mall’daki Dotmarsta Salonu’nda izlenebilir.

Radikal’in tiyatro eleştirmeni Bahar Çuhadar , ‘Sarı Ay’ı geçen sezon kaçırılmaması gereken 10 oyun arasına almış ve “Dört oyuncu ve dört sandalye ile masal tadında bir öykü. ‘Sarı Ay’ı akıllara kazıyacak olan ise anlattığından çok, anlatım biçimi. Dört oyuncu adeta aynı anda tek ve uzun bir nefes alıp sonra o nefesi oyun süresi boyunca müthiş bir matematikle parçalara bölüp, hikâyeyi önümüze seriyor. Çok çok iyi bir beden-ses çalışmasının sonucu, iyi yönetmenlik, eksiksiz oyunculuk performansları…” yorumunu yapmıştı.

Tel: 0212 251 45 45 – 0212 232 44 40
Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.