'Sınırlar Ötesine Dans' Projesi Deneyim Paylaşımı

Pinterest LinkedIn Tumblr +
image001Mimesis Haber / Fransız Kültür Merkezi’nde 29 Kasım 2013 günü saat 17:00’de gerçekleşecek olan etkinlikte, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden Gözde Efe tarafından hazırlanan ve projenin yapım aşamasını anlatan kısa bir belgesel gösterimi yapılacak. Gösterimin ardından projenin baş aktörleri kendi kişisel deneyimlerini dinleyiciler ile paylaşıp, İstanbul dışındaki çağdaş sanat faaliyetlerine dair ihtiyaç ve proje fırsatlarını aktaracaklar. Taldans’tan Filiz Sızanlı ve Mustafa Kaplan’ın, Hopa Biryaşam İnisiyatifi’nden Cemil Aksu’nun ve A.I.M.E’den Julie Nioche ve Alexandre Meyer’in katılacağı söyleşinin moderatörlüğünü projenin koordinatörü H. Selen Akçalı üstlenecek. Film ve söyleşi Türkçe olarak gerçekleşecek ve filmde Fransızca altyazı bulunacak.
“Sınırlar Ötesine Dans” Projesi Türkiye, Fransa ve Gürcistan’dan sanat kurumlarının işbirliğinde doğmuştur. Projenin ana amacı ‘dans ve hareket’ temalı etkinliklerle beden farkındalığını oluşturmaktır. Proje kapsamında 2013 yılının Haziran ayında, Fransa, Gürcistan ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen sanatçılar, Hopa ve Batum’da yerel halkı da dahil ederek, dans gösterileri, atölye çalışmaları, sunumlar ve etkinlikler gerçekleştirmişlerdir. Artvin’in Hopa ilçesi, Gürcistan’ın Batum şehrine olan yakınlığı sayesinde kuşkusuz kozmopolit bir sınır ilçesi ve merkezi bir geçiş noktası konumundadır. Avrupa ve Türkiye’den pek çok sanatçının da aslında tam da bu sebeplerden gözünü Hopa’ya çevirmesi tesadüf değildir. Proje esnasında sanatçılar ve araştırmacılar farklı disiplinlerden yerel sanatçılar ve konuya ilgi duyan yerel halkla bir araya gelerek, deneyimlerini, pratiklerini ve vizyonlarını paylaşma imkanı bulmuşlardır. Proje etkinlikleri kapsamında Hasret Esra Çizmeci yönetiminde gençlere yönelik özel bir drama atölyesi de düzenlenmiştir.
29 Kasım 2013 günü, saat 16:00’da proje ile ilgili deneyimlerin paylaşıldığı ve ileriye yönelik değerlendirmelerin yapılacağı bu etkinlikte çağdaş sanat faaliyetlerine yönelik ulusal ve uluslararası fonlar konusunda da fırsatlar tartışılacak ve sanatçıların kişisel proje deneyimleri ve birikimleri izleyiciye aktarılacaktır.
Bu proje, Avrupa Kültür Vakfı ve Fransız Kültür Merkezi desteği, SOM Araştırma koordinatörlüğü,Biryaşam İnisiyatifi (Hopa), Çatı Çağdaş Dans Derneği (İstanbul),  Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi (Eskişehir), A.I.M.E (Paris) ve Alethea (Tiflis) ortaklığında, Taldans ve Tiflis Güney Kafkas Çağdaş Dans ve Deneysel Sanat Festivali katılımıyla gerçekleşmiştir.

Projenin ile daha detaylı bilgi için:  www.dancingacrossborders-project.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.