Tiyatro Ak’la Kara'da Aralıkta Ne Var Ne Yok?

Pinterest LinkedIn Tumblr +
tiyatro-ak-la-kara-da-arlikta-ne-var-ne-yok--3826633Kurulduğu tarihten beri polisiye, komedi, korku, ilüzyon tiyatrosu ve çocuk tiyatrosu gibi farklı türlerde oyunlarla yaklaşık 30.000 seyirciyle bir araya gelen Tiyatro Ak’la Kara, 2013-2014 sezonunda seyircininde büyük ilgi gösterdiği vodvil ve polisiye kuşağından en güzel oyunları sahneye taşıdı.
 
Tiyatro Ak’la Kara, Agatha Christie’yle başlayıp, Sherlock Holmes’ün Türkiye’de ilk kez sahnelendiği polisiye kuşağa yeni sezonda bir Türk yazarla devam ediyor. Polisiye romanlarıyla okuyucunun yakından takip ettiği Ahmet Ümit’in oyunlaştırdığı “Aşk Köpekliktir”’de aşk ve ölüm seyircinin tanıklığıyla sorgulanıyor.
 
Yakalamaya çalıştığı seri katile aşık olan Stefan, Berlin’den İstanbul’a kadar onu takip edince, katile ikizi kadar benzeyen Ayşe’yle tanışıyor. İmkansız bir aşkın girdabında kaybolan bu ikilinin sakladığı sırlar nedir ? Ölüm mü? Aşk mı? Ahmet Ümit’in yazdığı Savaş Özdural’ın yönettiği oyunda Fatih Gülnar, Füsun Kostak, Özgür Özdural, Pelin Turancı, Arda Meriçliler rol alıyor.
Keyifli,karmaşık,eğlenceli halleriyle seyircinin en sevdiği türlerden biri olan Vodvil kuşağı Ray Cooney’le başladı, Carlo Goldoni’nin uyarlamasıyla devam etti. Komedi kuşağı bu sezon Murat Sarı’nın yönettiği Kerem Kobanbay’ın yazdığı, “Arsız Davet” oyunuyla sürüyor.
“Arsız Davet” seyircisine 27 kere kahkaha atmayı garanti ediyor, oyunun karakterleri üstüste gelen aksilikler içinde kıvranırken, siz gülmekten yerinizde duramayacaksınız. Bu keyifli yolculukta seyirciye Buket Dereoğlu, Elif Erdal, Kerem Kobanbay, Levent Ünsal, Mustafa Dinç, Yeliz Şar ve Nur Subaşı kahkaha tufanında seyirciye eşlik ediyor.
 
Ve bir klasik; Cyrano De Bergerac…
 
Tiyatro Ak’la Kara repertuarında bu unutulmaz klasiği de izleyiciyle buluşturuyor. Edmond Rostand’ın yazdığı bu romantik kahramanlık hikayesini Atilla Şendil’in yönetiyor.
 
Cyrano tüylü şapkasına ve harikulade tafrasına rağmen size yakındır ve sizin içinizdedir. Devrin hay ve huyu karşısında başınızı dimdik tutmak mı istiyorsunuz? Eğilmekten kambur, sürünmekten kötürüm olmak hoşunuza gitmiyor mu? Hak bildiğiniz şeye aşık, batıl dediğiniz şeye düşman mısınız? O halde Cyrano’yu seveceksiniz, çünkü onda kendinizi bulacaksınız. Bu romantik kahramanlık hikayesine eşlik ederken gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.
 
Oyunda Savaş Özdural, Işık Yönt, Ayhan Aktaş, Cem Kurtoğlu, Levent Ünsal, Mustafa Dinç, Pelin Turancı, Taylan Atlıhan, Şendal Yıldız, Tanju Yıldırım, Müjde Başkale, Arda Meriçliler, Adem Türker, Can Esendal seyirciyle buluşuyor.
 
Woody Allen’dan Antik Yunan’da geçen bir absürd komedi klasiği “Tanrı”…
 
Geçen sezon seyircinin keyifle izlediği oyun bu sezonda devam ediyor.
 
Yazan: Woody Allen
Yönetmen: Kerem Kobanbay
Yönetmen Yardımcıları: Müjde Başkale-Şendal Yıldız
Oyuncular: Özgür Özdural,Fatih Özacun,Seda Özelsoy,Serkan Şen,Hakan Çeliker,Selin Zafertepe Çeliker,Eren Genç,Serhat Behramoğlu,Şendal Yıldız ve Nur Subaşı.
 
Açıldığı günden bu yana birçok türde oyunla seyircisiyle buluşan Tiyatro Ak’la Kara yeni sezonda da keyifli, sanat dolu bir sezon vaadediyor…
 
Adres:Bahariye cd. Akyıldız pasajı no:92 Kadıköy
Telefon: 0216 541 43 59
 
Web adresi: www.tiyatroaklakara.com
Facebook-Twitter: Tiyatro Ak’la Kara
 
TİYATRO AKLA KARA ARALIK 2013 OYUN TAKVİMİ
 
1 Aralık Pazar 17:00… Arsız Davet
3 Aralık Salı 20:30… Arsız Davet
4 Aralık Çarşamba 20:30… Arsız Davet
5 Aralık Perşembe 20:30… Cyrano De Bergerac
6 Aralık Cuma 20:30… Tanrı
7 Aralık Cumartesi 20:30…Aşk Köpekliktir
8 Aralık Pazar 17:00… Aşk Köpekliktir
10 Aralık Salı 20:30… Arsız Davet
11 Aralık Çarşamba 20:30… Arsız Davet
12 Aralık Perşembe 20:30… Cyrano De Bergerac
13 Aralık Cuma 20:30… Tanrı
14 Aralık Cumartesi 20:30… Aşk Köpekliktir
15 Aralık Pazar 20:30 ARSIZ DAVET…GALA
18 Aralık Çarşamba 20:30… Arsız Davet
19 Aralık Perşembe 20:30… Cyrano De Bergerac
20 Aralık Cuma 20:30…Tanrı
21 Aralık Cumartesi 20:30…Aşk Köpekliktir
22 Aralık Pazar 17:00… Aşk Köpekliktir
24 Aralık Salı 20:30… Arsız Davet
25 Aralık Çarşamba 20:30… Arsız Davet
26 Aralık Perşembe 20:30… Cyrano De Bergerac
27 Aralık Cuma 20:30. …. Tanrı
28 Aralık Cumartesi 20:30… Aşk Köpekliktir
 
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.