Tiyatro Gönüllü Delilik Demek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

201120130052430164058_2Bertolt Brecht’in ünlü eseri ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’nde ‘Gruşa’ isimli karakteri canlandıran Songül Öden, “Dizide oynayan birinin tiyatro yapması gönüllü deliliktir” dedi.

Sadri Alışık Tiyatrosu Birim Sahne tarafından hazırlanan, Bertolt Brecht’in ünlü eseri ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ oyununun basın toplantısı, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşti. Yönetmenliğini Barış Erdenk’in yaptığı, başlıca rollerini Songül Öden ve Levent Ülgen’in paylaştığı müzikli oyun ‘Bir çocuğu doğuran mı annesidir yoksa onu yetiştiren mi?’ sorusunun cevabını arıyor. Aylardır oyuna hazırlanan Öden, “Bir anneyi oynamak için anne olmaya gerek yok, oynadığım karakterin izleyicinin yüreğine dokunacağına inanıyorum. Ben emeğin her türlü kazanımda temel unsur olduğunu düşünenlerdenim. Ancak oyunun ana noktası olan ‘doğuran mı annedir yetiştiren mi ?’ sorusunun cevabı için en doğru kararı oyunu izleyen seyirciler verecek’’ diye konuştu.

Asıl er meydanı bu sahneler

Dizilere oranla tiyatronun er meydanı olduğu görüşüne katıldığını söyleyen Öden “Buradaki provalar bittiği anda saçlarımı yıkayıp setteki halime döneceğim, bu bir delilik aslında. Beykoz’a gitmek zorundayım, tabii ki bu mesleğime duyduğum sevgi ama bencil tarafı da şu, beni diri tutan ve kendi mesleğime renk katan bir dirilik bu, dolayısıyla da gönüllü delilik diyorum ben buna…” dedi.

KAFKAS Tebeşir Dairesi 18 kişilik müzisyen ve oyuncu kadrosuyla 23 Kasım’dan itibaren her cumartesi Zorlu Center PSM’de izleyici karşısına çıkacak. Barış Erdenk’in yönemenliğini üstlendiği oyun, Yılmaz Onay’ın çevirisi ve Paul Dessau’nun müzikleriyle sahnelenecek. Songül Öden ve Levent Ülgen’e Serhat Yiğit, Ercüment Acar, Göker Ersivir, İlknur Güneş, Işıl Keskin, Yiğit Pakmen,

Serhat Parıl, Onur Bilge, Ece Müderrisoğlu ve Utku Demirkaya eşlik ediyorlar.

Star

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.