Tiyatro Sahnesinin Tozunu Yutanlar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

aykut_isiklar

[Aykut Işıklar’ın 20 Kasım tarihli Bugün Gazetesi’nde yayınlanan yazısını okuyucularımızla paylaşıyoruz.] 

İsmail Dümbüllü ekolünün son temsilcisi, çok sevilen halk sanatçısı Nejat Uygur ağabeyimizi toprağa verdiğimiz gün ne yazabilirim? Bu soruya yanıt vermeyi için hiç düşünmedim.

Nejat ağabeyimizi 86 yaşına dek adeta esir eden, adına ‘tiyatro’ denilen olguya sardım kafayı… Tahmin ettiğiniz gibi tiyatro sahnesini veya tozunu anlatacağım. Üzerinde yıllarca koşturuyorsun ama yaşlandığını hiç anlamıyorsun. Perde açılırken her şeyi unutup sadece rolünü düşünüyorsun.

Oyun bitiyor en az üç saat kendine gelemiyorsun. Hep tatlı bir heyecan… Başka işler yapıp alkışlanan, iyi para kazanan ve daha çok şöhret olanlar da seviyor o tozu. Hele bir kere ciğerine çekmişse…

Tiyatro yapmak isteyen pek çok kişi var. Geçen gün Aydan Şener ile müzisyen İlhan Şeşen’i örnek vermiştim, devam edeyim. Yılların pop müzik yorumcusu Yeşim Salkım, eşi Hakan Eratik’in de rol aldığı Gizli Özne piyesinde resmen tiyatro oyuncusu oldu… Salkım çok da başarılı bulundu. 15 Kasım akşamı Akatlar Kültür Merkezi’nde tiyatro seyircisini şaşırtan bir performansı vardı.

Bir zamanların çok popüler manken ve modeli Deniz Akkaya da tiyatroda hayatını yaşıyor. Çok mutlu çünkü tiyatro kulisini ve arkadaşlığını seviyor. Geçen yaz lokanta işletmecisi olmuştu. Şimdi Üzgünüm Leyla piyesinde başrol oynuyor. En yakın oyunları 23 Kasım akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde.

Devamını okumak için tıklayın…

Bugün

 
 
 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.