Trabzon'da Tiyatroya Büyük İlgi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

trabzon-devlet-tiyatrosu-nun-hedefi-buyuk-5329042_1295_oTrabzon Devlet Tiyatrosu yıllık ortalama 55 bin olan izleyici sayısını bu yıl 60 bine çıkarmayı hedefliyor. Trabzon Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Birkan Görgün, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezona 3 Ekim’de Civan Canova’nın yazdığı, Doğan Yağcı’nın yönettiği, “Sokağa Çıkma Yasağı” adlı oyun ile “merhaba” dediklerini belirtti.

Oyuna sanat severlerin büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Görgün, “Trabzon seyircisinin tiyatroya olan ilgisi bizi oldukça mutlu ediyor. Sahnelediğimiz oyunların tamamına yakını kapalı gişe. Bu da bizi son derece pozitif etkiliyor” diye konuştu.

Görgün, 3 Ekim’den itibaren “Sokağa Çıkma Yasağı” adlı oyunu 4 bin 963 sanat severin izlediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Hedefimiz 5 bin rakamını geçmek. Yılda ortalama 55 bin tiyatrosever oyunlarımızı izliyor. Hedefimiz 60 bin sanatsevere ulaşmak. Yurt içinde ve yurt dışında gittiğimiz turnelere ilgi de çok yüksek. Biletler oyunlar başlamadan bitiyor. Hatta bazen vatandaşlar oyunları izlemek için bilet bulmakta zorlanabiliyor. Trabzon, tüm sanat dallarında güçlü sanatçılar yetiştirmiş, birbirinden güzel sanat eserleri ortaya konulmasını sağlamıştır. Günümüzde de binlerce yıllık birikimi ile göz kamaştırmaktadır. Trabzon halkının tüm sanat dallarına olduğu gibi tiyatroya da ilgisi her geçen yıl artarak devam ediyor.”

Görgün, Trabzon’un, Ankara, İstanbul ve Adana’dan sonra sürekli ve en kapsamlı tiyatro festivaline sahip şehir oduğunu kaydederek, “Trabzon, kültürel anlamda Türkiye’nin en önemli illeri arasında bulunuyor. Bu yıl 14. yılını geriden bırakan tiyatro festivali boyunca 40’ın üzerinde ülkeden yüzlerce tiyatro topluluğu Trabzon’a geldi. İlimize gelenler Trabzon’un binlerce yıla dayanan kültürünü, kültürümüzü tanıma olanağı buldu ve Trabzon’un gönüllü elçisi oldu. Bunlar Trabzon’un sanata ve sanatçıya sahip çıkmasının bir göstergesidir” dedi.

Trabzon Devlet Tiyatrosu, bu sezon ikisi çocuk oyunu olmak üzere beş oyun sahnelemeyi planlıyor.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.