Tuncel Kurtiz İçin Görkemli Gece

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tuncelft64_mf1797628Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Ustalara Saygı’ etkinliğinin 25 Kasım’daki konuğu, geçen ay hayata veda eden büyük oyuncu Tuncel Kurtiz olacak. Gecede Melike Demirağ ve Sema da Kurtiz’in sevdiği şarkıları seslendirecek.

Beşiktaş Belediyesi tarafından 9 yıldır düzenlenen Ustalara Saygı etkinliğinde önümüzdeki hafta, geçen ay hayata veda eden büyük oyuncu Tuncel Kurtiz anılacak. 25 Kasım Pazartesi akşamı Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenecek gecede, Dormen Tiyatrosu’nda 1959 yılında sahneyle tanıştığı günden 27 Eylül 2013’te yaşamını yitirene kadar aktörlük yapan, seyircilerin hafızalarına unutulmaz oyunlar, filmler ve dizilerle kazınan Tuncel Kurtiz’le farklı dönemlerde yolu kesişen sanatçılar, bu ‘hayat erbabı’nı seyircilere daha yakından tanıtacak.

Nebil Özgentürk’ün Kurtiz için hazırladığı ‘Bir Yudum İnsan’ belgeselinden özel kurguladığı bir bölümün de gösterileceği ‘Ustalara Saygı’ etkinliğine; Atilla Dorsay, Ayla Algan, Melek Baykal, Melike Demirağ, Nebil Özgentürk, Sema, Sevi Algan, Tarık Akan, Tomris Giritlioğlu, Yılmaz Atadeniz ve birçok sürpriz konuk, konuşmacı olarak katılacak. Ayrıca Melike Demirağ ve Sema, Kurtiz’in sevdiği eserleri de seyirciler için seslendirecek.

Saat 20.00’de başlayacak gecede ‘Şeyh Bedrettin’, ‘Mahabharata’, ‘Teneke’, ‘Yolcu’, ‘Devri Süleyman’ gibi oyunları, ‘Çirkin Kral’, ‘Umut’, ‘Otobüs’, ‘Kanal’, ‘Sürü’, ‘Gül Hasan’, ‘Bereketli Topraklar Üzerinde’, ‘Güz Sancısı’ gibi filmleri ve ‘Asi’, ‘Ezel’, ‘Muhteşem Yüzyıl’ gibi televizyon dizilerini oyunculuğu ve sesiyle unutulmaz arasına katan sanatçının çalışmalarından görüntüler de sunulacak.

 

Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi (Adres: Akmerkez’in Etiler’e giden kapısının karşısındaki Zeytinoğlu Caddesi üzerinde) Tel: 0212 351 93 82

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.