Üniversite'de 'Toplu Nikah' Eylemi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

UnknownAnadolu Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, ‘Toplu nikah töreni’ adı altında skeçli gösteriyle eylem yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘ın fotoğrafının olduğu yüz maskesi takan temsili nikah memuru, temsili çiftlerin toplu nikahını kıydıktan sonra müzik eşliğinde halay çekip oynadı.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’ndeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrenci kantininin önünde toplanan Öğrenci Kolektifleri üyeleri, üzerinde ‘Çapulcu düğün töreni. Kredi borcumuz silinsin diye evleniyoruz. Çok kıymetli Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşecek olan toplu nikah törenimize tüm arkadaşlarımız ve halkımız davetlidir’ yazılı pankartı kantin duvarına astı.

ÜMİT BESEN’İN ŞARKISI ÇALINDI Takım elbise giyen temsili bir damat, yanında başında duvak olan temsili gelin alkışlar alasında kantinin önüne gelerek oluşturulan nikah masasına oturdu. Diğer gelin ve damat adayları da konukların bulunduğu sandalyelerde oturdu. Anadolu Üniversitesi’nde okuyan yabancı öğrencilerden bazıları da temsili düğünü uzaktan izledi. Müzik setinden de Ümit Besen’in ‘Nikah masasına oturdum işte’ adlı şarkısı çaldı.

BİSİKLETTEN DÜŞTÜ Gelin ve damadın masaya oturmasının ardından nikahı kıyacak olan temsili başbakan anons edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu yüz maskesini takan öğrenci bisiklet üzerinde ve yanında 2 temsili korumasıyla nikahın olduğu yere doğru alkışlar arasında geldi. Nikah masasına yaklaşın bisikletteki öğrenci kendini yere atarak “Attan da düşmüştüm, şimdi de bisikletten düşüyorum. Düşmeden duramıyorum” dedi.

GELİNE SORMADI Yerden kalkıp nikah masasının yanına gelen başbakan rolündeki öğrenci eline mikrofon alarak sandalyesine oturmak istedi, ancak sandalyesi başka bir öğrenci tarafından altından çekilince tekrar yere düştü. Yerden kalkan öğrenci önce damada evlenmeyi kabul edip etmediğini sordu. ‘Evet’ yanıtını alan öğrenci temsili geline “Sana sormama gerek yok. Damat kabul etti yeterli. Zaten ben de bu nikahı onaylıyorum. Sizden eskiden 3 çocuk istiyordum. Şimdi ise 5 çocuk istiyorum” diye konuştu.
Daha sonra çifte yüzüklerini takan öğrenci, damada üzerinde AK Parti ‘nin ampul ambleminin olduğu evlilik cüzdanını verdi. Aynı öğrenci daha sonra sırada bekleyen 3 çifte “Sizin masaya oturmanıza gerek yok. Sizleri de karı- koca ilan ediyorum” dedi.
Takı töreninde arkadaşları damada bez meske, baret ve ulaşım kartı taktı. Toplu nikahta şahit olarak bir öğrenci Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dr. Davut Aydın, bir öğrenci deAnkara Büyükşehir beledye Başkanı Melih Gökçek’i temsil etti.

AYRAN İKRAM ETTİLER Nikahı kıyan Başbakan Erdoğan maskeli öğrenci ile temsili damat ve gelinler önce halay çekti daha sonra çalınan müzik eşliğinde oynadı. Toplu nikaha katılan çiftler arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafları da çektirdi. Temsili törende konuklara ayran ikram edidi.

Öğrenci Kolektifi üyeleri, düzenledikleri ‘ AKP ‘siz hafta’ etkinlikleri kapsamında temsili toplu nikah törenini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Duyduk ki evlenen üniversite öğrencilerinin kredi borçları silinecekmiş. Ayrıca yurtlara girmede de kolaylıklar sağlanıyormuş. Bunun için biz de toplu nikah törenini düzenledik. Kısacası yapılan açıklamalarla dalga geçtik” dedi.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.