'Yakındoğu'da İhanet' Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

yakındogufft64_mf1759800Sanat topluluğu ‘biriken’, Özen Yula’nın metni ‘Yakındoğu’da İhanet’i ilk temsilinden beş yıl sonra, yeni tiyatro mekânları ikincikat-Karaköy ve D22 için oynuyor.

Sanat topluluğu ‘biriken’, Özen Yula’nın metni ‘Yakındoğu’da İhanet’i ilk temsilinden beş yıl sonra, yeni tiyatro mekânları ikincikat-Karaköy ve D22 için oynuyor.

‘Yakındoğu’da İhanet’, Yula’nın paranoyadan şizofreniye geçen bir toplumun izdüşümlerini yansıttığı ‘Yakındoğu’ üçlemesinin ilk oyunu. ‘biriken’ topluluğunun rejisinde elli dakikalık monolog, imgeler ve kelimelerin çarpışma alanına dönüşüyor; kişisel ve toplumsal felaketler, geçmiş ve gelecek birbirine karışıyor.

2008’den bugüne birçok mekân ve festival kapsamında sahnelenen oyunun video ve oyuncu birlikteliği üstüne kurulu yapısı gösterildiği her mekânda, içinde bulunduğu alana göre şekillendirildi.

Melis Tezkan ve Okan Urun’dan oluşan ‘biriken’in ‘Yakındoğu’da İhanet’i 20 Kasım 20.30’da ise Galata’daki Eski Hamursuz Fırını’nda geçen sezon açılan D22’de tiyatroseverlerle buluşacak.

Biletler mekan gişelerinden ve Biletix’ten temin edilebilir.

 
Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.