Yok mu bi’ güzel oyun?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kubilay-qb-tuncer

[Hürriyet gazetesi köşe yazarı Kubilay qb Tunçer’in bu haftaki köşe yazısının bir bölümünü okuyucularımızla paylaşıyoruz.] 

Bu yıl oyun bolluğu yaşayacağız gibi görünüyor. Bu aralar izlenebilecek pek başarılı oyunlardan kısıtlı bir seçki yaptım. Bence hiçbirini kaçırmamak lazım.

Ayşe Selen ve Şehsuvar Aktaş’ın kurduğu Tiyatrotem 15 yıla yaklaştı. ‘Hakiki Gala’ adlı oyunları sürüyor. Anlatı geleneğini tiyatroyla yoğuran, çok özel, çok keyifli bir iş. Mutlaka görmelisiniz. Moda’da yeni bir tiyatro kuruldu: Hayal Perdesi. İddialı bir Hamlet yaptılar. Henüz görmedim ama gayet güzel olduğunu duydum. Salon da pek keyifli olmuş. Devlet Tiyatrosu’nda ilgimi çeken iki oyun var: ‘Profesyonel’ ve ‘Üç Kız Kardeş’. İlki kaç sezondur kapalı gişe. Yetkin Dikinciler ve Bülent Emin Yarar oynuyor. Üç Kız Kardeş, Mehmet Birkiye rejisiyle sahneleniyor. Sabırsızlıkla bekliyorum. Geçen yılın en iyi oyunlarından biri olan, bol ödüllü Sessizlik’i de Mehmet Birkiye yönetmişti. Bakalım o ne zaman başlayacak? Cem Davran, Erkan Can, Yıldıray Şahinler, Bahtiyar Engin bir araya gelir de komedinin hası çıkmaz mı? Alevli Günler oyununu birkaç sezondur sürdürüyorlar. Çok keyifli, çok matrak bir iş. Favori oyunlarımdan biri de ‘Sanat’. Bekir Aksoy, Rüzgar Aksoy ve Hakan Gerçek oynuyor. Sanatı, arkadaşlığı ve hayatı konu alan en güzel, en anlamlı tiyatro eserlerinden biri. İzlemeyen kalmasın. ‘Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi’ oyunu trans bir kadının hayatını konu alıyor. Sumru Yavrucuk inanılmaz güzel oynamıştı. Geçen sezon Afife aldı zaten bu performansla. Bitmeden görülmeli kesinlikle.

(Yazının devamını  okumak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz)
Hürriyet

Paylaş.

Yanıtla