2 Milyon Çukurovalı Tiyatroyla Buluştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

cukurovaÇukurova Bölgesi’nin tek devlet tiyatrosu olan Adana Devlet Tiyatrosu’nun (ADT) Müdürü Gökhan Doğan, geride bıraktıkları 32 yılda sezonda 156, tiyatro festivali kapsamında 272 farklı oyun sahnelediklerini ve yaklaşık 2 milyon seyirciye ulaştıklarını açıkladı. Yerli yabancı yüzlerce oyunu tiyatroseverlerle buluşturduklarını anlatan ADT Müdürü Gökhan Doğan, emin adımlarla geleceğe ilerlediklerini anlattı.

ADT’nin 25 Ekim 1981’de William Shakespeare’in ölümsüz eserlerinden ‘Kral Lear’ adlı oyunla perdelerini açtığını anımsatan Gökhan Doğan, “ADT, o tarihten bugüne kadar Adana’da sayısız değerli eseri seyircisiyle buluşturmuş, yaptığı turnelerle ülkemizin sanat hayatına hatırı sayılır bir imza atmıştır. Geride kalan 32 yılda sezon içinde 156 oyun çıkaran, festival kapsamında 272 farklı oyunu izleyicisiyle buluşturan ADT, turne oyunları dahil olmak üzere yaklaşık 450 farklı oyun sahnelemiş ve yaklaşık 2 milyon seyirciye ulaşmıştır” dedi.

“EN BÜYÜK FESTİVAL”

Sabancı Vakfı’nın desteğiyle gerçekleştirilen ‘Devlet Tiyatroları – Sabancı Vakfı Uluslarası Adana Tiyatro Festivali’nin öneminden de söz eden ADT Müdürü Gökhan Doğan, şunları kaydetti: “Rahmetli Sakıp Sabancı’nın emaneti olarak 1998 yılından bu yana ülkemizin en büyük ve en uzun süren sanat festivallerinden biri olan festivalimizde, 15 yılda 69 farklı ülkeden 77 seçkin yabancı tiyatro grubu ağırlandı. Yerli, özel tiyatro ve Devlet Tiyatrosu bölge oyunları ile birlikte toplam 272 oyun ve 572 temsil düzenlendi. Devlet Tiyatroları olarak, çıtasını her yıl bir kademe daha yükselterek devam eden festivalimizi Cumhuriyetimiz’in 100’üncü yılı olan 2023’te de sürdürmeyi ve adımızı bir kez daha dünyaya duyurmayı planlamaktayız. Ayrıca bu yıl, Adana halkından gelen talep Çukurova Sahne’yi açarak sahne sayımızı 2’ye çıkarttık. Her ayın 3 günü Çukurova Kültür Merkezi’nde yer alan Çukurova Sahne’de oyunlarımızı sahneleyerek Adana’nın kuzeyine de hitap etmeye başladık. İlerleyen yıllarda sahne, oyun ve temsil sayılarımızı daha da arttırarak tüm Adana’ya ulaşmayı planlıyoruz.”

GerçekGündem

Paylaş.

Yanıtla