Arabistanlı Lawrence Hayatını Kaybetti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft64_mf1857789Beyazperdenin klasiklerinden 1962 yapımı Arabistanlı Lawrence’ın yıldızı Peter O’Toole 81 yaşında hayatını kaybetti. Peter O’Toole, Londra’da Wellington Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

O’Toole 2003 yılında yaşam boyu başarı Oscar’ı almıştı. Önce ödülü geri çevirmiş, bir mektup yazarak bunu 80’inci yaşına dek ertelemelerini istemiş ve “Hâlâ oyunun içindeyim, belki de kahrolasıca şeyi kazanırım gerçekten de” demişti. Ancak daha sonra Oscar’ını almaya razı olmuştu. Peter O’Toole sinema eleştirmenleri tarafından “muhteşem bir karizmaya sahip gerçek bir film yıldızı” olarak görülüyor.

O’Toole oyunculuk kariyerine genç yaşlarda İngiliz sahnelerinde başlamıştı. 1955’te Bristol Old Vic’te canlandırdığı Hamlet eleştirmenlerin büyük beğenisini toplamıştı. Ancak kendisini uluslararası şöhrete taşıyan, 1962’de rol aldığı “Arabistanlı Lawrence” filmiydi. Bu filmde O’Toole, Birinci Dünya Savaşı sırasında Arapların Osmanlı İmparatorluğu’na karşı ayaklanmasına önderlik eden asker T.E. Lawrence’ı canlandırıyordu. Bu rolüyle Peter O’Toole Oscar ödüllerine aday gösterilmişti. Bu, O’Toole’un sekiz Oscar adaylığının ilkiydi…

Haberin devamı için:
Radikal

Paylaş.

Yanıtla