Botan Efsanesi Dans Ekibi İstanbul'a Gitti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

botan-efsanesi-dans-grubu-dunyaya-aciliyor-5366737_5353_oSiirt Valiliği bünyesinde kurulan Botan Efsanesi (Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu), İstanbul’da ikinci gösterisi için uğurlandı.

Siirt Valiliği önünde düzenlenen uğurlama törenine Siirt Valisi Ahmet Aydın ve Botan Efsanesi dansçı yakınları ile arkadaşları katıldı.

Vali Ahmet Aydın’ın himaye ve destekleriyle kurulan Botan Efsanesi, yarın İstanbul Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezinde sahne alacak.

Botan Efsanesinin İstanbul’da yapılacak ikinci lansmana, birçok ünlünün davet edildiğini belirten Vali Aydın, şöyle konuştu:

“Siirt’in binlerce yıllık tarihini, efsanelerini, günümüze kadar gelen ölümsüz kahramanlarını, kültürel dokusunu dans dili ile sunmak amacıyla Valiliğimiz bünyesinde kurduğumuz Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu, Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezinde görsel bir Şölen sunacak. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğretmen, öğrenci ve değişik esnaflardan kurduğumuz Botan Efsanesi’ni ikinci kez İstanbullulara buluşturacağımız için büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu heyecanı ve mutluluğumuzu tüm halkımızla paylaşmak arzusundayız.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.