Çobandı, Viyana Operası Başkoreografı Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

22433196TRT Türk, yurt dışında yaşayan Türklerin başarı öykülerinin anlatıldığı Benim Hikayem’de bu hafta Bingöl’de çobanlık yapan İsmet Özdek’in Viyana Opera Balosu’nun başkoreograflığına uzanan sıra dışı öyküsünü ekranlara getirdi.

Dört çocuklu yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen İsmet Özdek’in öyküsü, 1979 yılında Bingöl’ün elektriği ve suyu olmayan bir köyünde başladı. İsmet Özdek, geçimini hayvancılıktan sağlayan ailesine çobanlık yaparak destek oluyordu. Ailesinin “narin, utangaç ve çalışkan” diye tanımladığı İsmet Özdek, köyde okul olmadığı için bir yıl yatılı bölge okuluna gitti. Çocuklarını okutmak isteyen aile, daha iyi bir yaşam umuduyla 1986 yılında Bursa’ya göç etti. İsmet Özdek, Bursa’da bir yandan okurken bir yandan da aile bütçesine katkıda bulunmak için ayakkabı boyacılığı yaptı, inşaatlarda çalıştı ve simit sattı.

İŞÇİ BABASININ YANINA GİTTİ

1989 yılında Viyana’da işçi olarak çalışan babasının yanına gitti. Viyana’da ortaokul 3. sınıfa başlayan İsmet Özdek, bir arkadaşının tavsiyesine uyarak, utangaçlığını yenmek ve Almanca öğrenmek için dans okuluna kaydoldu. Başlangıçta dansa hiç ilgi duymayan Özdek, zamanla kendini geliştirdi ve 2002 yılında Dans Akademisi’nden eğitmen olarak mezun oldu. 5 yıl sonra kendi dans okulunu açtı ve Avusturya’nın en başarılı dans okulları arasına girerek Viyana Opera Balosu’nun koreografisini üstlendi.

VİYANA OPERASINDA BİR TÜRK

Özdek’in Viyana Operası’ndaki başarısı Avusturya gazeteleri tarafından ‘Türkler Viyana’yı fethedemediler ama operayı ele geçirdiler’ başlıklarıyla duyuruldu. Boş zamanlarında gönüllü olarak ambulansta çalışan İsmet Özdek, gittiği bir kazada Sonja adlı polisle tanıştı ve evlendi. İsmet-Sonja Özdek çiftinin 17 aylık bir kız çocukları bulunuyor.

Haberin devamı için buraya tıklayınız…

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.