ÇÖMÜ'de Tiyatro Sahnesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

indirÇanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Laçiner, kampüs’te inşa edilmeye başlanan tiyatro salonunu incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, “Necip Fazıl Kısakürek” adı verilen binanın üç aya kadar tamamlanacağını bildirdi.

Tiyatro salonunun, üniversitenin hayali olan yatırımlardan biri olduğuna işaret eden Laçiner, “Arkadaşlarımız devlet tiyatrolarıyla çalıştı. Dünyanın en iyi tiyatro örneklerinden yola çıkarak Türkiye’deki en iyi salonunu yapmaya çalışıyoruz. 2 milyon lira gibi bir harcama yapılıyor. Aslında bu bütçeyle yeni bir bina yapılabilir. Binamızın neredeyse yarısı sahne olacak” dedi.

ÇOMÜ GSF Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adnan Çevik ise devlet tiyatroları standartlarının da üzerinde ışık ve ses tesisatına sahip olacak tiyatro binasıyla ilgili şunları kaydetti:
“Sahne ağzı uzunluğu 1,11 metre, derinliği 13 metre olacak. Bu anlamda en etkin kullanılabilecek tiyatro binalarından biri Çanakkale’de bulunacak. Sahnenin üzerine yerleştirilen barlardan her biri 450 kilogram kaldırabilecek. Bununla birlikte sahnenin üzerinde bulunan tüm dekoru çok kısa sürede yukarıya kaldırıp, başka dekoru aşağıya indirmemiz mümkün olabilecek. Bu konuda bize yardımcı olan çok kişi var. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Laçiner’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.