Devlet Tiyatroları Çocuklara Yatırım Yapıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +
tiyator-cocukk-0412-jpg20131204114953Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük önem verdikleri tiyatro izlemeyen çocukları tiyatroyla buluşturma projesinin 2014’ün Ocak ayında başlayıp sezon sonuna kadar süreceğini söyledi.
Turnelerle ve ücretsiz temsillerin aralıksız gerçekleştirileceğini bildiren Kurt, “Geleceğin seyircilerini, tiyatroyu hiç bilmeyen çocuklarımızdan da başlayarak tiyatroya getirmiş olacağız” diye konuştu.
Kurt, proje kapsamındaki çocukların tespit edilmesi için valilikler, kültür ve turizm il müdürlükleri, milli eğitim müdürlükleri, sosyal hizmetler müdürlükleri ve özel teşebbüslerle görüşüleceğini de ifade etti.
“Amaçladığımız hedefe ulaştık”
Sezonun yeni başlamış olmasına rağmen yerli oyunlara seyircinin ilgisinin fazla olduğunu anlatan Kurt, şunları söyledi:
“Sezon yeni başladı ama yerli oyunlara seyircinin ilgisi çok. Yerli yazarlarımızı ön plana çıkartalım istemiştik, o da yerini buldu. Neredeyse bütün oyunlarımızı, bütün bölgelerimizde ful oynuyoruz. Sezon açıldığından bu yana yerli oyunlara ilgi çok fazla, turnelerimizde de bütün oyunlar doluyor hatta seyircilerin yer bulamama sıkıntısı var. Amaçladığımız hedefe ulaştığımızı söyleyebilirim. Farklı dünya görüşlerinden yerli yazarların eserlerini de bulmak mümkün, o yüzden çok isabetli bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Seyirci sayısında da önemli bir artış var.”
“DT, can yakıcı tartışmaların dışında tutulmalı”
Kurt, DT’nin Türkiye’yi kucaklayan, herkese değer veren bir kurum olduğunu söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:
“DT, Türkiye’de yaşayan her vatandaşın kurumu, o yüzden her yere turne götürüyoruz ve yaptığımız her işte kardeşliğimizi, birlikteliğimizi pekiştiren işler yapmak istedik. Yazarlarımızı da öyle seçtik. ‘Onun rengi bu, bunun rengi şu’ diye bakmıyoruz, bizim için bütün renkler önemli. Bu kurum da bu ülkedeki herkese hizmet etmek için var, biz gidebildiğimiz yere kadar farklı dünya görüşlerine sahip yazarlarımızın oyunlarıyla herkese gidiyoruz, herkes de bize geliyor. Çok önemli bir görev yapıyoruz. DT’yi, sanat üreten, insana dair iş yapan bir kurum olduğu için can yıkıcı tartışmaların uzağında tutmak gerekir.”
Anadolu Ajansı
Paylaş.

Yanıtla