Güney Afrikalılar, Mandela İçin Dans Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

guney-afrikalilar-mandela-icin-dans-ediyor-339048Güney Afrika’nın efsane lideri Nelson Mandela’nın dün gece TSİ 20.50’de hayata gözlerini yummasının ardından, güneşin doğmasıyla beraber üzüntülü Afrikalılar, evinin önünde dans etmeye başladı.

Afrika kültüründe önemli bir yeri olan dans, sevinçte ve hüzünde uygulanan bir gelenek.

 95 yaşında hayatını kaybeden Nelson Mandela’nın naaşı, 7.00’de Pretoria’daki One Military Hastanesi’ne götürüldü. Devlet Başkanlığı ve Nelson Mandela Vakfı, efsane lider için önümüzdeki hafta içinde Devlet Başkanlığı Sarayı Birlik Binası’nda resmi cenaze töreni düzenleneceğini söyledi.

 Öte yandan, Mandela’nın defnedileceği, doğduğu yer olan Doğu Cape eyaletindeki Qunu köyünde cenaze hazırlıkları başladı. Mandela’nın hapisten çıktıktan sonra kaldığı Soweto’daki evinin önünde de binlerce Afrikalı dans ederek yas tutuyor.

 Siyahların özgürlüğü için 27 yıl hapis yatan Güney Afrika’nın ilk siyahi lideri Mandela, en son akciğer enfeksiyonunun nüksetmesi ile 8 Haziran’da hastaneye kaldırılmış, 1 Eylül’de taburcu edilmişti.

 Devlet Başkanlığı ve Mandela’nın ailesi, Nobel Ödülü sahibi liderin sağlığı hakkında ara ara olumlu mesajlar verselerde, Madiba’nın uzun zamandır makinaya bağlı bitkisel hayat yaşadığı iddia ediliyordu.

 1994-1999 yılları arasında ülkeyi yöneten Mandela, yaklaşık 250 ödüle layık görüldü.

Haberand

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.