"Hiç Bitmesin" Dedirtiyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ilkergezici[İlker Gezici’nin Sabah Gazetesi’nde yayınlanan yazısını paylaşıyoruz…] Engin Alkan’ın yazıp yönettiği ‘Huysuz’ isimli oyun, üç saat sürmesine rağmen bittiğinde çok alkış alıyor ve izleyiciye “Keşke hiç bitmeseydi” dedirtiyor. Şehir Tiyatroları’nda sahneye koyduğu ‘Şark Dişçisi’, ‘Vişne Bahçesi’ ve ‘İstanbul Efendisi’nin yanı sıra Emek Sahnesi’nde de ‘Küskün Müzikal’ isimli oyunu sahneye koyan Engin Alkan; bu sezon yeni bir proje ile izleyicinin karşısına çıktı. Alkan’ın yazıp yönettiği ‘Huysuz’ isimli oyun, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu bünyesinde izleyici ile buluşuyor.

HAYAL DÜNYASINDA 
Oyunda Engin Alkan’ın yanı sıra Deniz Uğur, Büşra Pekin, Gülhan Tekin, Haki Biçici, Esra Akbaş ve Umut Temizaş da rol alıyor. Engin Alkan, ‘Huysuz’u; Moliere’in ‘Hastalık Hastası’, ‘George Dandin’, ‘Zoraki Evlenme’ ve ‘Cimri’ eserleri ile Teodor Kasap’ın Moliere’den uyarladığı ‘İşkilli Memo’ oyunundan yola çıkarak yazmış. Müzikli oyun; huzurevinde yaşayan ve Moliere oyunlarında sergilediği başarılı performans yüzünden bir dönem ‘Moliere’in Huysuzu’ lakabıyla ünlenen eski bir tiyatro oyuncusunun hayalle gerçek arasındaki dünyasını anlatıyor. Engin Alkan oyunda, ‘Moliere’in Huysuzu’ lakaplı eski tiyatro oyuncusu ‘Armağan Özcan’ı canlandırıyor. Oyunda başta Engin Alkan olmak üzere her oyuncu üst düzey performans sergiliyor. Ancak Deniz Uğur, kırmızı seksi kostümü ve kafasındaki aşk okuyla öne çıkıyor. Özellikle müzikle birlikte yaptığı ritmik hareketleri hayranlık uyandırıyor. ‘Huysuz’ isimli oyun, üç saat sürmesine rağmen inanılmaz temposu, rengarenk kostümleri, canlı dekoru, hareketli şarkıları, ritmik dansları ve oyuncuların müthiş performansıyla seyirciyi içine almayı başarıyor. Öyle ki; konserlerde rastlanılan ‘bis’, yani iki kere sahneye çıkma olayını ilk kez bir oyunda gördüm. Seyirci oyundan çıkarken ‘Keşke hiç bitmeseydi” diye hayıflanıyordu. 

OYUNCULAR DA KENDİ ARALARINDA EĞLENİYOR
Zaman zaman doğaçlamaların yapıldığı oyunda oyuncuların kendi aralarında eğlendikleri çok belli oluyor. Oyun sırasında hem birbirlerine, hem de seyirciye laf atmaktan geri kalmıyorlar. Bu samimiyet ve enerji, seyirciye de geçiyor. Özellikle Deniz Uğur’un, Engin Alkan’la yatakta düğüm olduğu sahne, seyirciyi olduğu kadar kendilerini de güldürüyor. Müzikleri Selim Atakan’a, koreografisi ise Senem Oluz’a ait olan oyunda Tomris Kuzu imzalı kostümler de çok başarılı. Dekor ve ışık tasarımı Cem Yılmazer, dramaturjisi ise Sinem Özlek’in imzasını taşıyan oyun, bu sezon çok ses getirecek.

Sabah

Paylaş.

Yanıtla