İlk Tiyatro Tecrübeleri "Ayrılık"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

hncal[Hıncal Uluç’un Sabah Gazetesi’nde yayınlanan yazısını aktarıyoruz.] İstanbul gerçek bir Kültür Başkenti olunca, her yere yetişmeme imkân kalmadı. Her gece en az üç etkinlik arasında tercih yapmak zorunda kalıyorum, aklım ötekilerde kalırken.. Öylesi.. O zaman yeni asistanım İroş’a da (İrem Sayın) iş düşüyor. Geçen akşam Sadri Alışık Tiyatrosu’nun yeni oyununu izledi ve izlenimlerini de yazdı.

***

Behiç Ak‘ın yazdığı “Ayrılık”ı başından sonuna neşeyle izledik. Gökçer Genç‘in sahneye koyduğu oyun iki genç oyuncu ve tek mekandan oluşuyor. Gençler öyle başarıyla oynuyorlar ki o bir buçuk saat nasıl geçiyor anlamıyorsunuz.
Kahramanlarımız, İntikam dizisinden tanıyacağınız Cemre (Ezgi Eyüboğlu) ile Kavak Yelleri’nin Deniz’i (İbrahim Kendirci)…
Gelelim konuya.. 4 yıllık evliliğin ardından ayrılma kararı alan ve yeni hayatlarından gayet memnunmuş gibi gözükmeye çalışan gençler, bir gün kızın evinde şans eseri(!) buluşurlar… Sonra da sohbet bir başlar ki bir bakmışsınız siz de onların dertlerine ortak olmuşsunuz, tüm yaşadıklarına bir bir tanıklık etmişsiniz.
Belki de bizzat yaşamışsınızdır, aynılarını kendi hayatınızda..
Oyun, günümüz çiftlerinin ilişkilerini çok komik bir dille anlatıyor.
İbrahim ve Ezgi, o kadar doğallar ki.. Sanki sahnede değiller ve karşılarında biz yokuz..
Oyunun mizah yanı da güçlü..
Öyle espriler var ki, gülmekten kırılıyorsunuz..
Şimdi İbrahim’in şu dediklerine kaç erkek itiraz edebilir acaba?.
“Biz erkekler böyleyiz işte. Gençken kendimize çok bakıyoruz. Sonra bize bakan bir kadın bulunca, kendimize bakmaktan vazgeçiyoruz. O kadından ayrılınca da bakımsız tarzanlar gibi ortada kalıveriyoruz.”
Keyifli bir akşam geçirmek isteyenler için birebir..

Sabah

Paylaş.

Yanıtla