İmamlar'dan Tiyatro Gösterisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

imamlardan_olusan_tiyatro_grubu_profesyonelleri_aratmiyorGiresun’un Tirebolu ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ve İmam Hatipler tarafından sahnelenen “Hz. Ebu Basir” isimli tiyatro oyunu izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Tirebolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu7nda öğrencilere, yönelik olarak sergilenen oyun büyük beğeni topladı. İlçe merkezi ve köylerde görev yapan 14 cami imam-hatibi İlçe Müftülüğü organizasyonuyla 4 ay önce kurduğu tiyatro topluluğu, Eğitimci-Yazar Fahri Şirin’in yazdığı, Kemal Ateş’in yönetmenliğini yaptığı tiyatro grubu bir sahabenin yaşamında gelişen olayların canlandırdı. Din görevlilerinden bir tiyatro ekibi oluşturduklarını söyleyen Tirebolu İlçe Müftü vekili Necdet Pir, İmamların neler yapabileceğini, ne kadar sosyal kişiler olduğunu göstermek istediklerini belirtti. Pir, “Hocaların sadece kürsüden, minberden gönüllere seslenmediğini, tiyatro sahnesinden de gönüllere seslenebildiğini gösterdik” dedi.

Tirebolu’da ” Hz. Ebu Basir” oyununu 5. kez sahnelediklerini dile getiren Pir, “14 kişilik imam hatip ekibiyle 4 aylık bir çalışmanın ardından 16 perdelik Hz. Ebu Basair isimli oyun sergiledik. Değişik şehirlerden talep gören tiyatro oyunumuzu sergilenmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Elazığ Haber 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.