İzmir Tiyatro Festivali Açılış Galasıyla Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2itf1 2. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış galasıyla başladı.

 Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) Ankara’da 18 yıldır başarıyla düzenlediği tiyatro festivalini geçen yıl olduğu gibi bu yılda İzmir’de düzenliyor. İzmir’in toplumsal tarihinde hep var olan tiyatro sanatını canlandırmak için bu yıl ‘İtiraz’ temasıyla tiyatro severlerin karşısına çıkıyor.

 2. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 6-16 Aralık 2013 tarihleri arasında 1’i Yabancı, 2’si Çocuk, 3’ü Üniversite, 5’i Belediye, 18’de Özel ve Amatör Tiyatro toplamda 29 oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor.

 Festivali düzenleme amaçlarını anlatan TAKSAV Genel Başkanı Emin Koramaz, “Tiyatronun gelişmesine yardımcı olmak. Genç ve yetenekli arkadaşlarımızı aramıza katmak ve hayatında hiç tiyatroya gitmemiş insanları tiyatroyla buluşturmaktır” dedi.

 Sanata ve sanatçıya değer veren, festivalin düzenlemesine katkı sunan CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, “Tarih boyunca ‘tiyatrolar kenti’ olarak bilinen, asırlardır tiyatroyu yaşayan ve yaşatan kentimiz İzmir’e katkı sunduğumuz bu festivalle yeniden ‘sanat toplum içindir’ anlayışıyla topluma fayda getirmesi için var gücümüzle sanatın her zaman destekçisi olacağız. Barışın ve huzurun kenti İzmir Türkiye’nin içinde bulunduğu zor süreçlere rağmen hala ayakta dimdik durmaktadır. Sanat’a ve Sanatçıya değerini vermektedir” dedi.

 Çiğli Belediye Başkan aday adayı olarak bir hayali olduğunu belirten Talak, “Çiğli’yi sanatın ve kültürün öncü kenti yapmak. Çiğli’ye yapacağı kültür saraylarıyla sadece tiyatroyu değil sanatın her dalını bilinçli bir şekilde yaşatmak. Yeni sanatseverler kazanmak. Bir yandan da iktidarın pençesine sıkışıp kalmış sanat emekçilerine destek çıkmak, özgürce sanatlarını icra etmelerini sağlamaktır. Çünkü çağdaş ve laik düşünceler topluma en güçlü ve kalıcı biçimde sanat yoluyla aktarılır” şeklinde konuştu.

 Galaya, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, TAKSAV Genel Başkanı Emin Koramaz, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Akınbingöl, CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı ve Birikim Gayrimenkul’ün sahibi Ali Talak, Tiyatro Sanatçısı Turgay Tanülkü, KESK’e bağlı BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, DİSK Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Memiş Sarı, TMMOB İzmir İl Koordinatörü Ferdan Çiftçi, Eğitim-Sen 1 Nol’lu Şube Başkanı Abdullah Tunalı, TAKSAV İzmir İl Temsilcisi Aslan Yalçın, TAKSAV Ankara Temsilcisi Zeynep Kaya, TAKSAV Festival Komitesi Üyesi Serpil İnan Eti, Oyun Yazarı ve Yönetmen Haluk Işık, TOBAV İzmir Şube Başkanı Hale Gökalpsezer ile tiyatroseverler katıldı.

 Festival’de bu yıl “Onur Ödülü” değerli tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy’a verildi. Festival “Emek Ödülü” tiyatro emekçisi Cebrail Nişancı’ya, “Özel Ödülü” ise geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Alaaddin Erarslan’a verildi.

 2. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali açılış galasında Julie Gallase’nin “Ben Ulrike, Bağırıyorum” adlı oyunu sahnelendi. Ayrıca ünlü piyanist Şerife Duru galada mini bir konser verdi. Gece davetlilere verilen kokteylin ardından son buldu.

 haber3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.