Rüzgar Erkoçlar'ın Hayatı mı?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

rüzgar051220131208359394339_2LGBT’lerin hem aileleriyle hem de sosyal hayatta yaşadıkları dram, tiyatro sahnesinde…

Ayşe Arman’ın eşcinseller ve aileleri ile yaptığı röportajlardan yola çıkılarak kaleme aldığı “Birde Bana Sor” adlı tiyatro oyunu geçtiğimiz akşam Müjdat Gezen tiyatrosunda izleyici ile buluştu.

 LİSTAG’ın (LGBTT AİLELERİ İSTANBUL GRUBU) üyesi olan ebeveynlerle yapılan röportajların, Ferdi Merter tarafından derlenmesi ve tiyatro metni haline getirilmesiyle oluşturulmuş Psiko-Drama tarzındaki oyun konusu itibariyle, Lezbiyen, Gay, Biseksüel ve Trans bireylerin ailelerinin çocuklarının bu durumlarıyla yüzleşmeleri ve kabullenmelerini anlattı.

 “KENDİME GÜVENİM ARTTI”

Oyun sonrasında Tiyatro Cansın’ın, Basın Danışmanı ve Süpervizörü olan Almula Merter oyunu izlemeye gelen seyircilerden görüş bildirmelerini istedi. Seyircilerden bazıları duygusal anlar yaşadıklarını söyledikten sonra seyirciler arasında bulunan Serhat D “Uzun bir süredir trans olarak hayatına devam etmek istediğini ama bu kararını ailesine açıklayamadığını fakat oyunu izledikten sonra bu konuda kendine güveninin arttığını” açıkladı.

 Oyunu izlemeye gelenler arasında bulunan Okan Karacan ise, “Bence hemen bu durumu açıklığa kavuşturup tuvalet tercihi değiştirmelisin” dedi.

 RÜZGAR ERKOÇLAR MI?

Oyunda bir süre önce cinsiyet değiştirerek erkek olan Rüzgar Erkoçlar’a da değinildi. Cansın Eroğlu’nun canlandırdığı oyunda “Ben kendi hayatımı yaşamak istiyorum. İçimde bir erkek var ve ben kadın olan benimde bunu taşımak istiyorum” dedi. Oynanan oyunda hem kadın hemde erkek rolünü üstlenen genç oyuncunun erkek olarak sahneye çıkması izleyicilere acaba Rüzgar Erkoçlar mı sorusunu sordurdu. Oyun sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eroğlu “Rolüm için bir çok film izledim ve kitap okudum. Gay ve lezbiyen konulu filmler ile rolüme hazırlandım” dedi. Rüzgar Erkoçlar ile bu konu hakkına konuştunuz mu sorusuna ise “Kendisi ile tanışma ve konuşma fırsatım olmadı ama çok isterdim. Rüzgar bu durumda ailesinden büyük destek aldı. Ama bu durumda olan binlerce insan var ve aynı desteği alamıyor” dedi.

 “UMARIM AİLELERİN DESTEK VERMESİNİ SAĞLAR”

Röportaja dahil olan Ferdi Merter’de “Bu oyun sadece Rüzgar Erkoçlar’a yönelik değil. Bu durumlar olan binlerce insan var ve bayanların bazıları bana gelip “Ben erkek olmak istiyorum” diyerek yüzüme haykırıyorlar. İnşallah bu oyunumuz insanlara iyi şeyler anlatır ve ailelelerin bu durumda olan çocuklarına destek vermesini sağlar” dedi.

 RÜZGAR ERKOÇLAR TEPKİLİ

Rüzgar Erkoçlar geceye davet edilmesine rağmen oyunu izlemeye gelmedi. Erkoçlar’ın kendi hayatı üzerinden oyunun ele alınmasına tepki gösterdiği ve bu yüzden oyunu izlemeye gelmek istemediğini yakın çevresine bildirdiği öğrenildi.

 Gazetevatan

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.