Tiyatro Tatavla: “3 Kadın Bin Turna”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

-3-kadin-bin-turna--3872714Bir beden tiyatrosu olarak hayata geçmeye hazırlanan “3 Kadın Bin Turna” adlı oyun; prömiyerine kadar dünyanın dört bir yanından kanatlarında, kadınların daha demokratik, barışçıl ve eşit yaşam koşullarına sahip olmasına dair dileklerin yazılı olduğu, kağıttan 1000 turna toplamayı amaçlıyor. Tiyatro Tatavla’nın ikinci projesi “3 Kadın Bin Turna”; kadına yönelik şiddete karşı başlattığı kampanyayla kadınların var olma çabasına destek olmayı arzu ediyor!

Buruşturulup bir kenara atılmış kağıt parçaları gibi, yere düştüğü anda unutulan hayatlara dikkat çekmek için yola çıkan “3 Kadın Bin Turna” oyunu; Tiyatro Tatavla’nın ikinci projesi. Konsepti, rejisi ve koreografisi Arda Alpkıray’a ait olan, Eraslan Sağlam’ın danışmanlık yaptığı oyunda Ayça Bildik, İrem Erkaya ve Yeşim Egemen Özaydın rol alıyor. “3 Kadın Bin Turna” ekibi başlattığı kampanyayla da kadına yönelik şiddetle ilgili uluslararası kamuoyu oluşturmayı amaçlıyor.

“3 Kadın Bin Turna” ekibi tarafından başlatılan kampanya; 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan atom bombasının ardından, radyasyonun etkisiyle lösemi hastalığına yakalanarak yaşamını yitiren binlerce kişiden biri olan küçük Japon kızı Sadako Sasaki’nin iyileşmesi için kağıttan yapılan bin turna kuşundan esinleniyor. Bir insan hastalandığında, kâğıttan 1000 adet turna kuşu yaparsa, bunu gören tanrıların, bu kişiyi sağlığına kavuşturacağı inancına dayanan bu efsaneden yola çıkan “3 Kadın Bin Turna” projesi, kadınların daha demokratik, barışçıl ve eşit yaşama koşullarına sahip olmasına dair dileklerini, gerçekleşmesi umuduyla, yapacağı kağıttan turna kuşlarının kanadına iliştirirken, turnaların yapımında seyircisini de yardıma çağırıyor.

Ocak ayında perdelerini açmaya hazırlanan “3 Kadın Bin Turna”; kadın hayatına ve haklarına dair güzel dileklerin gerçekleşmesi umuduyla, prömiyer tarihine kadar dünyanın her yanından gönderilecek, kağıttan bin turnayı bekliyor. Dileklerini ve isimlerini, kağıttan turnalarının kanadına yazarak Tiyatro Tatavla’ya gönderen seyircilerin gönderdiği kuşlar; oyun süresince fuayede sergilenecek.

Tiyatro Tatavla; “3 Kadın Bin Turna” projesiyle, kadına yönelik şiddetle ilgili uluslar arası kamuoyu oluştururken aynı zamanda, dünyada tuhaf bir şekilde yoksunluğu hissedilen “Kadına Yönelik Şiddet Utanç Müzesi”nin İstanbul’da açılması için ön ayak olmayı hedefliyor.

Kampanya adresi:  Kurtuluş Cad. Halas Apt. No: 6 (Asmakat) Şişli/İSTANBUL

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.