Tiyatrolar Van İçin Seferber Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatro vanOrtak sorunlara ortak çözümler üretmek ve alternatif tiyatro mekânlarının devamlılığına katkı sağlamak üzere bir araya gelen Alternatif Tiyatro Mekanları Ortak Girişimi Van için kolları sıvadı. Van’da depremden bu yana geçen 2 yılda barınma sorununu çözemeyenlere tiyatrocular #SenIsıtırsanVanIsınır dediler.

Üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen halen barınma sorunu çözülemeyen ve kışın keskin soğuğunda konteynırlardan dahi çıkarılan Van’lı Depremzedeleri Tiyatrocular unutmadı. Alternatif Tiyaro Mekanları “Van Isınsın” diyerek bir kampanya başlattı. #SenIsıtırsanVanIsınır hasthag’ı ile sosyal medyadan duyurdukları kampanya ile hem Van’a dikkat çekiyorlar hem de depremzedelere göndermek üzere eşya topluyorlar.

Kumbaracı50, Emek Sahnesi, Sahne Hal, Şemola, Mekan Artı, Kara Kutu, İkinci Kat ve D22’nin aralarında  bulunduğu mekanların çağrısında “Sizde Van ısınsın istiyorsanız, kullanmadığınız, göndermek istediğiniz ne varsa soba, yorgan, battaniye, kazak, bot vs.  tiyatro mekanlarına bırakabilirsiniz. Toplanan tüm eşyalar sahneler tarafından Van’a ulaştırılacaktır” denildi.

İnsanhaber
 

Paylaş.

Yanıtla