Tiyatromuz Bir Devini Kaybetti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ttfft2mm3932840Türk tiyatrosunun tarihini yazan, tiyatro dünyasının duayen sanatçı ve yönetmenlerinden, 76 yaşındaki İzmir Devlet Tiyatrosu eski Müdürü Fikret Tartan, İzmir’de vefat etti. Ünlü tiyatrocu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın da babasıydı.

 Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Melek Tartan ile evli, Fikret Tartan’ın cenazesi, yarın saat 10.30’da Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde düzenlenecek törenden sonra Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’nde kılınacak öğle namazı ardından Doğançay Mezarlığında toprağa verilecek.

 Bir dönemin ‘Radyo tiyatrosu’, ‘Arkası yarın’, ‘Unutulmayan hatıralar’ gibi önemli yayınlarının hazırlayıcısı ve yapımcısı olarak da görev yapan, Türkiye’nin ilk özel tiyatrosu olan ‘Başkent Tiyatrosu’nu kuran, devlet tiyatrolarında çok sayıda oyunda rol alan ve sahneye koyan ve tiyatroya katkıları nedeniyle çok sayıda ödülün de sahibi Fikret Tartan, en son olarak Tiyatro’nun özelleştirilmesi sürecinde Türk Devlet Tiyatrosunun tarihini de yazarak önemli bir boşluğu doldurmuştu. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın babası olan Fikter Tartan’ın vefatı sanat dünyasında büyük üzüntü yarattı.

 Posta
 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.