Tiyatronun Çatısı Çöktü: 80 Yaralı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft64_mf1869219Londra’nın merkezindeki Apollo tiyatrosunun çatısının çökmesi sonucu en az yedisi ağır olmak üzere yaklaşık 80 kişi yaralandı.

Shaftesbury Bulvarı’ndaki tiyatronun çatısı, içeride bir gösteri sergilenirken TSİ 22.15 civarında çöktü. Olay ‘Curious Incident Of The Dog in the Night-Time’ adlı oyunun sergilenmesi sırasında yaşandı. Bir görgü tanığı çökmeden hemen önce bir çatırdama sesi duyduğunu söyledi. Yetkililer aralarında çökme sırasında çevrede yürüyenlerin de olduğu 80 kişinin yaralandığını belirtti.

Londra İtfaiyesi olay yerine sekiz itfaiye aracının sevk edildiğini, çökmede içeride kalan herkesin kurtarıldığını açıkladı. Emniyet yetkilileri çevrede yürüyenlerden olup yaralanan 40’dan fazla kişinin yakınlardaki Gielgud Tiyatrosu’nda tedavi edildiğini, bir şehir otobüsün de yaralıların taşınması için kullanıldığını aktardı.

‘İçeride 700’den fazla seyirci vardı’

Bir yetkili içerideki gösteri sırasında yaklaşık 720 kişinin bulunduğunu belirtti. Gösteri sırasında 16 ve 19 yaşlarındaki iki çocuğuyla tiyatroda bulunan Amy Lecoz şunları söyledi: “Bütün bir kubbe çatı hemen önümüzde seyircilerin üzerine çöktü. Üstümüzdeki balkon sayesinde korunduk ve koştuk. İnsanlar çığlık atmaya başladı.” Lucy Atherton adlı seyirciyse “Bunu su olduğunu düşündük. Bunun gösterinin bir parçası olduğunu düşündük. Çocuklarımı kaptım ve koştum.”

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.