Türk ve Ermeni Sanatçılar Dünya Tokalaşma Rekorunu Kırdı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2Dünya tokalaşma rekorunu, 43 saat boyunca ellerini hiç bırakmadan tokalaşarak Türk ve Ermeni tiyatro sanatçıları Deniz Barış ile Oganes Acinyan kırdı.

Guinness Rekorlar Kitabı’na geçecek dünyanın en uzun sürekli tokalaşma rekoru hafta sonu Gürcistan başkenti Tiflis’te gerçekleşti.

Hürriyet gazetesinden Nerdun Hacıoğlu’nun haberine göre Cuma akşamı el sıkışmaya başlayan tiyatro sanatçıları 35 yaşındaki Deniz Barış ile 32 yaşındaki Oganes Aciyan, 43 saat bu durumda kaldı.

İki gün boyunca genelde ayakta duran sanatçılar, ara sıra da sahneye konan sandalyelere oturdu.

Birer eli serbest olan tiyatrocular geçen süre zarfında yemek yerine şekerlemelerle açlık giderdi. Arada sırada suyla çay da içti. Tiyatrocuların 43 saat süren tokalaşma ardından bitkin düştükleri de gözlendi.

Bunun sanıldığı gibi kolay bir iş olmadığını belirten ikili, “Yorulduğumuzu itiraf etmemiz gerek. Ama sonuçta yaptığımıza değdi. Ülkelerimiz arasında tarihten kalma birtakım problemler bulunmasına rağmen bu problemlerin sıradan insanların ilişkisine etkilememesi gerektiğini göstermiş oldu” dedi.

Dünya rekorunu izleyen Rus NTV televizyonu, “İki genç tiyatro sanatçısı Türkiye ’de yıkılan ‘ucube’ heykelin canlı örneği oldu” yorumu yaptı.

Bir önceki sürekli tokalaşma rekoru 2011 yılında New York’ta 42 saat 35 dakika sürmüştü.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.