Van Üşüyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

avan_kar_4f23b2607e00eMimesis Haber / [Ankara Umut Sahnesi’nin Van için yaptığı çağrıyı okuyucularımızla paylaşıyoruz]

Van üşüyor,  iktidar devasa AVM’lerin bir çırpıda bitmesi için tüm desteğini verirken Van’da yaşayan insanları barakalara hapsetmeyi marifet biliyor. Herkesin ağzında Van ile ilgili bir iki duyarlılık dolu cümle mevcut, ama somut adım yok.  Bizler tiyatro sanatçıları olarak, sahnesiz kaldığımızda sokakta, kamyonda, depoda, düğün salonlarında oyunlarımız sahneledik. Van’daki kardeşlerimiz de sobasız, elbisesiz, yemeksiz, ilaçsız ve evsiz kaldıklarında iktidarın ağır çekim, isteksiz hamlelerini beklemeden onlara elimizden geleni yapabileceğimizi bilerek uygulamaya koyulduk.

Ankara Umut Sahnesi olarak önümüzdeki günlerde sahneleyeceğimiz bir oyunun gelirini Van’a gönderme kararı aldık. Böylelikle diğer tiyatro sanatçılarının ve gruplarının da harekete geçeceğini düşünüyoruz. Tiyatro sanatçılarının ve grupların  bu duruma duyarsız kalmayacaktır inancındayız.  Çağrımızı iki temel öneriyle yapıyoruz.

1- Hepimiz Van için bir oyun sahneleyelim ve geliri ile Van’a destek olalım.

 2- Oyunlarımıza gelen tüm dostlarımıza da durumu bildirip kışın etkisini azaltacak her türlü malzeme yardımını toplayarak Van’a gönderelim.

Birileri ahlakımızı sorgularken biz bu söylediklerimizi yapmaya başladık bile…

Siz de yapın…
Ankara Umut Sahnesi
Genel Sanat Yönetmeni
Öncü Murat Açıkgöz
İletişim: 05326772823

Mimesis Haber 
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.