'Ya Da Tiyatro' mu Dersiniz?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

131219_yadatiyatro-Bu sezon temelleri atılan Ya Da Tiyatro, yaşama ve yaşamın getirdiklerine bir de tiyatro ile bakmayı öneriyor. Ya Da Tiyatro’nun ilk oyunu ‘Body Peeling’, her Çarşamba Sahne Cihangir’de seyirci ile buluşmaya devam ediyor.

‘Bir cümle kurarız, söylemek istediklerimiz vardır içinde, bazen anılarımız ya da hayallerimiz… Ya da deriz cümlenin bir yerinde… Yeni bir şey daha katmak, bir seçenek daha sunmak için tüm söylenenlere. Ne başlar bir cümle ya da ile ne de biter ama hep yeni bir şey katar olmuşlara, söylenmişlere. Biz de ekledik cümlemizin tam biteceği yere, başka şekilde de söylemek mümkün ya da tiyatro ile…’ Bu cümlelere dayanıyor ‘Ya Da Tiyatro’nun başlangıç noktası.

Bir yönetmen ve bir dramaturg tarafından bu sezon kurulan tiyatro, 20 Kasım 2013’te ‘Body Peeling’ oyunu ile ilk kez seyirci karşısına çıktı. Belçikalı yazar Paul Pourveur’un 2006 yılında yazdığı Ya Da Tiyatro’nun ilk oyunu ‘Body Peeling’, dışarıda gerçekleşen halk ayaklanması esnasında bir havaalanında mahsur kalan üç kadının ayrı hikayelerini konu ediyor. Finale dek ironin yarattığı komedi öğeleri sayesinde temposu yüksek devam eden oyun, modern dünyada kadın olmanın yerini toplumsal yasamdaki iktidar mücadeleleri odağında katmanlı bir şekilde ele alıyor.

Yaşama ve yaşamın getirdiklerine bir de tiyatro ile bakmayı öneren Ya Da Tiyatro, her Çarşamba saat 20:30’da ilk oyunu ‘Body Peeling’ ile Sahne Cihangir’de seyirci ile buluşmaya devam ediyor.
Ntvmsnbc

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.