Gül ve Lale Gösterisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

619578Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde, Kültür Konseyi Derneği ile ortaklaşa düzenlenen “RoseandTulip / Gül ve Lale” adlı müzik ve dans gösterisi, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

Gerçekleştirilen programa; Eskişehir Valisi ve Eskişehir 2013 TDKB Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Garnizon Komutan Yardımcısı Hv. Plt. Tümg. Recep Yüksel, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu’nun binlerce yıllık imbiğinden süzülüp gelen derin müzik ve dans kültürü, her biri kendi alanında Türkiye’de ve dünyada kendini kanıtlamış deneyimli ve yetkin 99 sanatçı tarafından sahnelendi. Gösteride mehter takımı konseri, geleneksel saz sanatçıları dinletisi, halk dansları gösterisi yer aldı. Kafkas müzik ve ritm ekipleri ile Türk ritm topluluğunun performansını sergilediği programda, Mevlevi müziği ve sema topluluğu gösteri sundu.

Yoğun ilgi gören programın sonunda Vali Tuna, Kültür Konseyi Derneği Başkanı Metin Eriş’e ve emeği geçenlere katkılarından dolayı çiçek verdi. Yapılan gösteri hakkında görüşlerini açıklayan Vali Tuna, “Bizim, Orta Asya’dan Balkanlara ve daha ötesine uzanan geniş bir kültür coğrafyamız var. Bu nedenle ne kadar büyük bir medeniyetin mirasçısı olduğumuzu unutmayalım. Türk kültürünün ve medeniyetinin olmadığı bir dünyayı herhalde düşünemezsiniz. Bu yüzden bize bunları tekrar hatırlatan Kültür Konseyi Derneği’ne ve değerli ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Pirsus Haber 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.