Huban Öztoprak Vefat Etti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

oyuncu-huban-oztoprak-yasam-savasi-veriyor_918011_720_400Tiyatro ve dizi oyuncusu Huban Öztoprak geçirdiği trafik kazası sonrası girdiği komadan çıkamadı ve hayatını kaybetti. Genç oyuncunun ölüm haberi yakınlarını ve hayranlarını yasa boğdu.

Marmaris’in Armutalan Beldesi Seyirtepesi mevkisinde 28 Aralık 2013’te, Datça’ya gösteri için giden İstanbul Kumbara Görsel Tiyatrosu ekibini taşıyan minibüs ile hafriyat kamyonunun çarpışması sonucu 26 yaşındaki Huban Öztoprak ağır yaralanmış, Marmaris Yücelen Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınmıştı. Günlerdir yaşam mücadelesi veren genç oyuncu Huban Öztoprak hayatını kaybetti.

Umutlu Bekleyiş Sona Erdi

Datça’ya gösteriye giden İstanbul Kumbara Görsel Tiyatro Grubu’nun 10 oyuncusunu taşıyan minibüs, Seyirtepe Mevkii’nde, karşıdan gelen hafriyat kamyonuyla çarpışmıştı. Kazada 8 tiyatrocu yaralandı. İlçedeki hastanelere kaldırılan yaralılardan 7’si tedavilerinin ardından taburcu edilirken, minibüsün arka koltuğunda sıkışan ve durumu ağır olan tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Huban Öztoprak’ın, Özel Yücelen Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde solunum cihazına bağanlanmıştı. Ailesi ve yakınları Huban’dan gelecek iyi haberleri beklerken, bugün (salı) akşam saatlerinde umutlu bekleyiş acı ile son buldu. Huban’ın 20.30’da duran kalbini tekrar çalıştırmak için 1 saat süren müdahaleler sonuçsuz kaldı.

Cenaze İstanbul’a Götürülecek

Huban Öztoprak’ın ölüm haberi İstanbul’da olan ailesine telefonla bildirildi. Bu sabah Marmaris’e gelecek olan genç oyuncunun ailesi cenazeyi Datça’ya kadar karayoluyla, buradan da havayoluyla son yolculuğuna uğurlamak üzere İstanbul’a götüreceği öğrenildi.

Huban Öztoprak Kimdir?

İlköğretimini Ataköy Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nda, liseyiyse Ataköy Cumhuriyet Lisesi’nde okudu. Lisede tiyatro ile ve eğitim almak için M.S.M.’ye kayıt oldu. 2008’de oradan mezun oldu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde hocası olan Uğur Uludağ’ın ekibi olan Espri Standartları Enstitüsü Kurumu isimli tiyatro ekibinin seçmelerine girerek, onlarla olmaya hak kazandı. “Ne Münasebet?” isminde, kendilerinin yazdığı ve oynadığı kabareleri ile ödül aldılar. Huban Öztoprak’ın “Elde Var Hayat”, “Sınav”, “Son Ağa”, “Vision”, “Hava Limanı İyi Uçuşlar”, “Taksi” ve “Hayat Bilgisi” dizileri ile “Büyük Günah”, “The İmam”, “Adab-ı Muaşeret” ve “Memleket Hikayeleri-3 Kız 1 Ana” adlı sinema filmlerinde rol aldığı öğrenildi.

Ankara Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.