İTÜ’de Fotoğraflı Soruşturma

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/İstanbul Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışan ve aynı zamanda Atölye Tiyatro Topluluğu üyesi Burak Üzümkesici’ye geçtiğimiz hafta izinsiz afiş astığı gerekçesi ile soruşturma açıldı. Soruşturma kararı Mimarlık Fakültesi dekanının cep telefonuyla Üzümkesici’nin afiş asarken fotoğrafını çekip rektörlüğe göndermesi üzerine verildi. Son zamanlarda İTÜ’de onlarca soruşturma açılmış ve açılan soruşturmalardan onlarca öğrenci çeşitli cezalar almıştı.

Bugün 11:00’de gerçekleşen soruşturma öncesi İTÜ araştırma görevlileri, İTÜ Taşkışla Sahnesi üyeleri ve İTÜ öğrencileri, Rektörlük binası önünde Burak Üzümkesici’ye destek olmak ve sayısı gün geçtikçe artan öğrenci/araştırma görevlisi soruşturmalarını protesto etmek için bir araya geldiler. Burak Üzümkesici yaptığı basın açıklamasında bu soruşturma ve cezalandırma yaklaşımının kendisine has bir  durum olmadığını belirterek akademik özgürlüğe ve üniversitenin akademik özerkliğine dönük bu tehtide dur denmesi gerektiğini savundu. Basın açıklamasının videosu:

Açıklamanın ardından İTÜ öğrencileri Rektörlük binası ve çevresini ‘’izinsiz’’ afişler ile donatarak eylemlerine devam ettiler. Rektörlük binasında Burak Üzümkesici’nin soruşturması gerçekleşirken, İTÜ öğrencileri ve asistanları attıkları sloganlar ve sözlerini yeniden yazdıkları şarkı ile Burak Üzümkesici’yi yanlız bırakmadılar.

IMG_5179

Mimesis Haber/Duygu Dalyanoğlu

Paylaş.

Yanıtla