MDOB 20. Yaşını Kutladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mdob_20_yasini_kutladiMersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), kuruluşunun 20. yılını, konser ve dans gösterilerinin yer aldığı “20. Yıl Gala Gecesi” ile kutladı. Geceye, Devlet Opera ve Balesi Genel müdürü Rengim Gökmen de katıldı.

MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, seçkin opera ve bale sanatçılarının seslendirdiği ünlü eserlerin yer aldığı “20. Yıl Gala Gecesi” konseri, sanat severlere unutulmaz bir gece yaşattı. Kültür Merkezi’nde Şef Vladimir Lungu yönetiminde gerçekleştirilen etkinliğe sanat severlerin yanı sıra DOB Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Rengim Gökmen, Mersin Milletvekili İsa Gök, Mezitli Belediyesi Başkanı Uğur Yıldırım, MDOB’un Kurucu Müdürü Yaşar Esgin ve MDOB’un eski müdür ve sanat yönetmenleri Melih Seskır, Kenan Korbek ve Suat Arıkan da katıldı.

Etkinlikte, MDOB’un seçkin solist sanatçıları Bülent Bezdüz, Bengi İspir Özdülger, Işıl Azaz, Funda Hayfavi, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Hakan Bölükbaşı, Orhan Yıldız, Kıvanç Uğraşbul, Andrei Yevtushenko, Hasan Berk ve bale sanatçıları Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Büşra Ay, Irakli Bakhtadze, birçok ünlü bale ve opera eseri sahnelendi. Etkinlikte Carmen, La Traviata, Don Pasquale, Tosca eserlerinden aryalar seslendirilirken, Hurrem Sultan, Fındıkkıran, Korsan gibi bale eserlerinden dans gösterileri sunuldu. MDOB Korosu, Il Trovatore operasından “Çingeneler Korosu”, Carmina Burana’dan “O Fortuna”, Satılmış Nişanlı operetinden “Rengarenk Çiçekleri” ile Lüküs Hayat operetinden “Lüküs Hayat Şarkısı” bölümlerini seslendirdi. Coşkulu geçen kutlamanın sonunda Mersinli sanat severler, MDOB sanatçılarını dakikalarca ayakta alkışladı.

Elazığ Haberi 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.