Oda Arkadaşım Richard Wagner’in Dünya Promiyeri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

yakup_almelek_412174079Oyun yazarı Yakup Almelek’in yeni oyunu ‘Oda Arkadaşım Richard Wagner’in, dünya prömiyeri 20 Şubat’ta Paris’te yapılacak.

İlk kez 18 yaşında Steinback’in, ‘Fareler ve İnsanlar’ isimli tiyatro oyununa giden ve o günden bu güne, 60 yıldır tiyatroya sevgi besleyen 78 yaşındaki Almelek, 1980 yılında ilk oyunu İşadamı’nı yazdı. Almelek’in, 2009’da “Kan Davası”, 2010’da “Uyanış” ve 2013’te “İşadamı” isimli oyunları İngilizce’ye çevrilerek, dünya tiyatrolarında büyük prestije sahip olan Broadway’de, on gün boyunca sahnelendi.

Almelek’in dokuzuncu oyunu “Oda Arkadaşım Richard Wagner” ise, Fransızca’ya çevrilerek 20 Şubat’ta, okuma tiyatrosu ile Paris’te dünya prömiyerini yapacak. Almelek’in Fransa’da sahnelenecek olan yeni oyunu, 1961 yılında, öğrenci olarak bulunduğu Amerika’da, kendisi, Amerikalı oda arkadaşı ve ev sahibi arasında geçen olayları konu ediyor.

Oyun, Paris’teki “CRT Saint Blaise Topluluğu” tarafından sahnelenecek

2009 yılında Broadway’de sahnelenen Kan Davası’yla, Amerikalılar’ın ilgisini çeken Almelek, “Çünkü Amerika’da böyle bir şey yok. Kan davasını ilk defa duydukları için, bunun ne demek olduğunu merak ediyorlardı” diye konuştu. Bir tiyatro izleyicisi olarak, elinden geldiğince her oyunu izlemeye çalıştığını ifade eden Almelek, bu konuda Türkiye’deki imkanların çok olduğunu söyledi. Almelek, “Tiyatro iyi ve daha da iyiye doğru gidiyor. Ben yurt dışında çok oyun izledim. Mukayese ettiğim zaman, bizim oyuncularımızın gayet iyi olduğunu görebiliyorum. İyi oyuncu sahnede yetişir” dedi.  Almelek’in, “Dostlarım Anılar”, “Ve Çocuk Tanrı’ya Küstü”, “Köşe Yazıları” ve “Marşlar” isimli dört kitabı bulunuyor.

Avrupa Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.