Oyuncu Huban Öztoprak’ın Sağlık Durumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

oyuncu-huban-oztoprak-in-saglik-durumu-3934006Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatro Topluluğu, Marmaris’te trafik kazasında ağır yaralanan Öztoprak’ın beyin ölümünün gerçekleştiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, oyuncunun acı çekmemesi ve ödeminin daha hızlı iyileşmesi için uyutulduğunu bildirdi.

Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatro Topluluğu adına oyuncu Vural Bingöl  tarafından yapılan açıklamada, 28 Aralık 2013’teki trafik kazasına ilişkin  basında ve sosyal medyada yanlış bilgilerin ve asılsız haberlerin yer aldığı  belirtildi.

   Açıklamada, olay günü havanın yağışlı olması nedeniyle, araçla yokuş  yukarı çıkarken karşı yönden hızla gelen hafriyat kamyonunun virajda direksiyon  hakimiyetini kaybederek servis aracına çarptığı aktarılan açıklamada, şunlar  kaydedildi:

   “Oyuncu Huban Öztoprak, tam ortada oturduğu için yarayı alın  bölgesinden aldı ve kafatasının alın bölgesi kırıldı. Bu sebepten dolayı beyninin  tüm çehresinde ödem oluştu ve bu ödem beyine baskı yaptığı için aynı zamanda  kılcal damarlarda ufak kanamalar başladı. Gözünü kaybettiği söylentileri yayılmış  ama bu doğru değildir. Şu an doktorumuz böyle bir olayın net olmadığını  belirtmiştir. Sol bileğinde bir kırık vardır ve bu alçıya alınmıştır. Suratının  sol tarafında tam bir doku kaybı yaşandığı söylenmiş ama bu da doğru değildir.  Sadece burnunun hizasında ve sol gözünün altında az bir doku kaybı vardır.”

   Öztoprak’ın komaya (bitkisel hayata) girdiği, hatta beyin ölümünün  gerçekleştiği yönünde söylentilerin tamamıyla yanlış ve yalan bilgi olduğu  vurgulanan açıklamada, “Huban arkadaşımızı doktorumuz ‘acı çekmesin ve ödemi daha  çabuk geçsin’ diye ilaçla uyutmuştur. Beyin uyutulma esnasında fonksiyonlarını  yitirdiği için arkadaşımız solunum makinesine bağlı durumdadır” ifadelerine yer  verildi.

   Açıklamada, Öztoprak’ın gözünde herhangi bir refleks durumu veya  ödemde bir azalma olduğu anda, solunumunu kendisi sağlar sağlamaz hemen ameliyata  alınacağı ve tedavi sürecinin başlayacağı belirtilen açıklamada,  kıpırdatılmasının hastaya zarar verebileceği kaygısıyla oyuncunun İstanbul’a  nakledilemediği kaydedildi.

    Oyuncunun kalbinin, böbreklerinin ve diğer iç organlarının çalıştığı  aktarılan açıklamada, “Bu bizce olumlu bir durumdur ve Allah’ın izniyle en kısa  zamanda iyileşip aramıza dönecektir” denildi.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.