Salon’da Tiyatro!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

salon-da-tiyatro--3933660Salon, yeni yılda Pazartesi akşamları tiyatro ekiplerini ağırlamaya devam ediyor. “Oyun Salonu”nun ilk konuğu Ekip Tiyatrosu, 6 Ocak Pazartesi akşamından itibaren iki perdelik oyunları “Öğüt” ile Ocak ayı boyunca Salon sahnesi’nde olacak.

“Öğüt”, 6, 13, 20, 27 Ocak Pazartesi akşamları saat 20.30’da Salon’da izlenebilir. Cem Uslu’nun yazıp yönettiği oyunda Erman Bağrı, Engin Aydın, İsmail Sağır, Sevil Akı ve Kerem Atabeyoğlu rol alıyor. Oyunun ekibinde ayrıca, Simel Aksünger, Ayşegül Uraz (reji asistanları); Ertürk Erkek, Öner Serkan Şimşek (dekor); Ertürk Erkek (ışık tasarım), Duygu Yetiş (kostüm ve aksesuar) ve Doğa Ebrişim (özgün müzik) bulunuyor.

Ekip Tiyatrosu’nun 2013-2014 sezonunun ilk oyunu olan “Öğüt”, farklı kurgusal zaman ve mekânlarda “Eğer insan mutluluğu için çabalıyorsa, nasıl oluyor da hayatımız en beklenmedik anda trajediye dönüşebiliyor?” sorusunu irdeliyor.

Ekip Tiyatrosu Kimdir?

2010 yılının Şubat ayında bir araya gelen Ekip Tiyatrosu, sahne hayatına Nisan 2010’da Samuel Beckett’in Oyun Sonu adlı oyunuyla başladı. Ekip Tiyatrosu’nun ikinci oyunu, ünlü Çek aydın ve siyasetçi Václav Havel’in Largo Desolato adlı eseri oldu. Ekip, Largo Desolato’yla, Çek Cumhuriyeti’nin Brno kentinde bulunan “Theater Faculty of Janácek Academy of Performing Arts” tarafından düzenlenen 22nd SETKÁNÍ/ENCOUNTER International Festival of Theatre Schools’a Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü temsilen başvurarak tüm dünyadan yapılan 26 başvuru içinden seçilen 12 oyun arasına girdi ve festival sonunda gerçekleşen The Marta Award’da, Büyük Ödül olan Festival Director Award’ı kazandı. Ayrıca, XII. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde, Canlandırmada Bütünlük (Ensemble) Ödülü’ne değer görüldü. Oyunun yönetmeni Cem Uslu, Ekin Yazın Dostları’nın yayınladığı 2011-2012 Tiyatro Sezonu Seçkisi’nde, En İyi Yönetmen olarak değerlendirildi.

Biletler Nerede ve Ne Kadar?

“Öğüt” oyununun biletleri, 30 TL (Tam) ve 20 TL (Öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

Salon biletleri Biletix satış kanalları ya da hizmet bedeli olmadan ana gişe İKSV’den temin edilebilir. Lale Kart sahipleri biletlerini %25’e varan özel indirimlerle alabilir. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Ana gişe İKSV pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.