SALT’ta Uzun Perşembe

Pinterest LinkedIn Tumblr +

UnknownMimesis Haber / SALT’ta yılın ilk Uzun Perşembe’si başlıyor. SALT, 30 Ocak Perşembe akşamı 22.00’ye kadar açık! Uzun Perşembe’de ziyaretçiler ücretsiz sergi ve bina turlarından, SALT Galata’daki kafe ile hem SALT Beyoğlu hem SALT Galata’daki kitapçıda özel indirimlerden yararlanabilecekler.

SALT Beyoğlu

Saat 18.30’da Açık Sinema’da

Gösterim: Hail the New Puritan (1985-1986)

Charles Atlas

İngilizce; altyazısız

84 dakika

Tanınmış İngiliz dansçı ve koreograf Michael Clark’ın başrolünü oynadığı Hail the New Puritan, dansçının yaşamından bir günü işleyen belgesel görünümlü coşkulu bir kurmacadır. Dansçının göz alıcı erotizmi ve hünerle biçimlediği kışkırtıcı dans performanslarına yoğunlaşan Charles Atlas, dansı Clark’ın ruh hâlinin fiziksel bir tezahürü olarak işler. Videonun girişindeki gerçeküstü rüya sekansından en sondaki solo dansa kadar, Clark’ın 1980’lerde içinde bulunduğu post-punk altkültür çevreleri, “Londra’da artık var olmayan belirli bir dönem ve bağlama dair bir zaman kapsülü”nü temsil eder. (Kaynak: EAI)

Saat 20.00’de Açık Sinema’da

Gösterim: Mevsim Sonu (2014)

Nikolaj Bendix Skyum Larsen

Türkçe; İngilizce altyazılı

70 dakika

Film, Meriç Nehri’nin kıyısındaki köylerden Üyüklütatar’da geçer. Yakın zamana kadar Meriç, yasadışı göçmenlerin Avrupa’ya gitmek için en çok kullandığı noktalardandır. Köydeki gençlerin çoğu da, ekonomik nedenlerle farklı kentlere göç etmek zorunda kalırlar. Mevsimlik işçi olarak çalışmak üzere bölgeye gelen Romanlar ise, köyün hemen dışında kamp kurarlar. Tarımda sanayileşme nedeniyle tarlaların sürekli genişlemesi ama aynı zamanda sayıca azalması, bölge sakinleri için büyük endişe oluşturur. Bu üç açıdan göç konusunun incelendiği filmin çekimleri, 2012’de çeltik hasadı döneminde gerçekleştirildi.

Gösterimin ardından Nikolaj Bendix Skyum Larsen, film üzerine bir konuşma (İngilizce) yapacak. Program eş zamanlı olarak SALT Ulus’ta yayımlanacak.

Mevsim Sonu, PiST///Araştırma ve Üretim Odaklı Misafirlik Programı: PIRPIR tarafından sağlanan dört aylık bir misafir sanatçı programı kapsamında çekilmiş ve Danimarka Sanat Ajansı ve Danimarka Sanat Konseyi’nin katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.

Forum

Normalizasyon Bölüm 1 ve 2 ve 3 (2005-2010)

Can Altay

Kat 1

Waiting for Tear Gas [Biber Gazını Beklerken] (1999-2000)

Allan Sekula

SALT Galata

Saat 19.00’da Türkçe-İngilizce rehberli tur

Arşivi Parçalamak: Bir Osmanlı Ailesinde Temsil, Kimlik, Hafıza

Arşivi Parçalamak, geç Osmanlı döneminden Türkiye Cumhuriyeti’ne üç kuşağı kapsayan Said Bey Arşivi’nin 1900-1940 dönemine odaklanır. Sergi, karmaşık bir geçiş sürecinde bir ailenin kendisini yazı, fotoğraf, anlatı, müzik ve nesnelerle nasıl ifade ve temsil ettiğini anlamaya çalışır.

Kat 1

Rhythm 0 (1974)

Marina Abramović

Kat -1

Göze Göz (1998)

Artur Żmijewski

SALT Araştırma saat 20.00’ye, Osmanlı Bankası Müzesi saat 22.00’ye kadar açık.

SALT Ulus

Saat 19.00’da Türkçe rehberli tur

Kitle ve İktidar

Köken Ergun

Video sanatçısı Köken Ergun’un Türkiye’deki bu ilk kişisel sergisinde, sanatçının farklı sosyal grupların kimlik ve temsil ritüellerini araştırırken performatif ögeleri ön plana çıkardığı işleri yer alıyor.

Kitle ve İktidar, 16 Şubat’a kadar SALT Ulus’ta görülebilir.

Görsel

Charles Atlas. Hail the New Puritan, 1985-1986.

Electronic Arts Intermix’in (EAI) izniyle

Basın iletişim

Ceylan Yüceoral ceylan.yuceoral@saltonline.org +90 212 334 22 40

Zeynep Akan zeynep.akan@saltonline.org +90 212 334 22 45

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.